Exposure: Michael Jellema

Redactie 2263 0
Via onze website meldde Michael Jellema zich aan voor de exposure-rubriek. Hij wilde graag ons graag zijn Curacao-serie laten zien en wij willen deze natuurlijk weer graag met jullie delen. Als grafisch vormgever werkt Michael veel met beeld, nu maakt hij het zelf.

“Toen heb ik besloten een opleiding aan de Fotovakschool te gaan volgen. Al vrij snel kreeg ik in mijn werk ook allerlei fotoklussen te doen. Daarvan leer je dat, zeker als je voor een klant fotografeert, je niet mag falen. Het moet in één keer goed. Eerst ging mijn voorkeur uit naar landschaps- en natuurfotografie, maar mijn interesse is inmiddels verschoven naar portret- en reportagefotografie. Eén van mijn inspiratiebronnen is Rob Hornstra, zijn foto’s spreken mij enorm aan. 

Ter plekke

Als ik denk dat een evenement of plek interessante foto’s kan opleveren, ga ik er naartoe. Ik loop dan al met beelden in mijn hoofd en probeer die ter plekke vast te leggen. In het begin moest ik echt iets overwinnen om mensen dicht op de huid te gaan zitten voor een goede foto, maar nu lukt dat vrij makkelijk. Ter plekke ga ik vrij intuïtief te werk en probeer ik niet op te vallen. Van tevoren vragen of ik een foto mag maken doe ik eigenlijk nooit, want dat verpest het moment. Eenmaal thuisgekomen kan ik niet wachten om de foto’s te bekijken; dat is eigenlijk net zo leuk als het fotograferen zelf.

Aanpassingen

De foto’s die ik voor mijn werk maak ontstaan heel anders. Deze worden van tevoren uitgedacht en je weet precies hoe ze moeten gaan worden. Soms is de  voorbereiding meer werk dan het fotograferen zelf en de foto’s worden ook meer bewerkt dan wat ik met mijn vrije werk doe. Daarvoor vind ik dat een kleurcorrectie en contrastaanpassing voldoende moet zijn. In de toekomst zou ik graag een wat grotere serie willen maken. Dan kan ik veel tijd in een onderwerp steken en met wat meer diepgang werken. Verder vind ik het ontwikkelen van een eigen stijl ook belangrijk.”

Foto's © Michael Jellema

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie