Exposure: mensenfotografie van Robin Clemens

Redactie 1697 0
De zeventienjarige Robin Clemens uit Utrecht is een jaar of twee geleden begonnen met fotografie. Ze fotografeert vooral mensen. Ze doet op dit moment het voorbereidend jaar op de Koninklijke Academie voor Beelden Kunsten en wil daar volgend jaar doorstromen naar het eerste jaar Fotografie.

"Twee jaar geleden kocht ik mijn eerste spiegelreflex en sindsdien heb ik hem nooit meer weggelegd. Ik maak van alles graag foto’s. Als ik mijn Canon niet bij me heb, dan zit er vaak wel een wegwerpcameraatje in mijn tas. Als mensen vragen waar ik vooral foto’s van maak zeg ik altijd ‘van mensen’; ik moet altijd mensen om mij heen hebben en daarom vind ik het heerlijk om foto’s te maken van iedereen. Aan het begin maakte ik alleen maar foto’s van mijn hechte vrienden, maar ik merk dat ik steeds meer buiten mijn vertrouwde zone wil stappen. Bijvoorbeeld modellen gebruiken die ik niet goed ken, opdrachten aannemen en ook samenwerken met andere mensen aan grotere projecten vind ik allemaal erg spannend.

Ook maak ik vaak foto’s van verschillende bands en concerten. In dit vak moet je gewoon een grote mond hebben, jezelf weten aan te prijzen en net doen alsof je er allemaal heel veel vanaf weet en veel ervaring hebt. Mijn camera opent deuren die ik anders niet binnen had kunnen gaan en daar maak ik volop gebruik van. Muziek is waarschijnlijk wel mijn grootste inspiratiebron en daarom probeer ik juist door mijn fotografie ook zo veel mogelijk in dat wereldje te komen. Ik maak sinds kort bijvoorbeeld ook foto’s voor 3voor12 en dat geeft me ook weer veel mogelijkheden.

Op dit moment zit ik in het voorbereidend jaar op de KABK en ik ga hopelijk volgend jaar doorstromen naar het eerste jaar fotografie, so fingers crossed." Foto's © Robin Clemens

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie