Exposure: Marijn de Reuse

Redactie 1392 0
Marijn de Reuse (20) studeert grafisch ontwerp aan de Sint-Lucas Hogeschool in Gent. Hij is nog zoekende naar de richting die hij op wil met zijn fotografie. Daarom experimenteert hij veel met verschillende camera’s, van DSLR tot Holga.

“Ik tracht vooral vast te leggen hoe ik de wereld rondom mij zie. Dat kan gaan van analoge snapshots tot een persoonlijke reeks waarin ik mijn visie op bepaalde onderwerpen tracht in beelden om te zetten.  Tegenwoordig bestaat mijn uitdaging erin om te ontdekken welke richting ik uit wil binnen het medium fotografie. Vooral de betere documentaire en portretfotografie interesseren mij. Mijn grote voorbeelden daarin zijn Carl De Keyser en Stephan Vanfleteren. Ze slagen erin inhoud op een pure manier over te brengen.

Het soort camera dat ik gebruik bepaalt vaak wat voor beeld ik maak. Dit kan gaan van een digitale reportagecamera, een Holga, tot een Hasselblad. Door al deze manieren van fotograferen te proberen hoop ik een keuze te kunnen maken welke manier van werken mij het beste ligt en zo tot mijn eigen beeldtaal te komen.

We leven in een high definition stroom, alles moet scherper, groter, gladder. Ik druis daar graag tegenin door analoog te werken, zo krijg je een zekere gelaagdheid die ik met digitale fotografie niet altijd kan bereiken. Ik hou vooral van de imperfecties en de sfeer die het analoge proces met zich meebrengt.  Ik werk ook veel in zwart-wit, zo krijg ik een beter overzicht op lichtwerking en compositie. Op deze manier kan ik alles beter plaatsen en een evenwichtiger beeld krijgen. Door analoog te werken wordt je ook bewuster van wat je fotografeert en leer je kritischer kijken alvorens je afdrukt.

Ik heb ook voor mezelf geleerd dat als ik in reeksen werk, ik doelgerichter werk en er zo betere beelden tot stand komen. De reeks waar ik nu aan bezig ben, is een portrettenreeks van de mensen rondom mij, die dient als een visueel archief. Een puur portret waarin hun persoonlijkheid en identiteit centraal staat maken, dat is mijn doel.”

Foto's © Marijn de Reuse

Wil jij ook gefeatured worden in de Exposure-rubriek? Stuur dan een mailtje met ca. 5 van je beste foto's of een linkje naar je portfolio naar jan@digifotopro.nl.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie