Exposure: Lize Spoelstra

Redactie 1813 0
Lize Spoelstra fotografeert onder de naam Pink Fish Photography. De achtienjarige studente Fotografie en Vormgeving, geboren en getogen in Zuid-Afrika, houdt zich vooral bezig met portretfotografie. Het liefste maakt ze conceptuele foto's die bepaalde gevoelens uitbeelden.

 "Sinds mijn 16e fotografeer ik, althans, toen ontdekte ik mijn liefde voor de fotografie. Ik kreeg van mijn vader zijn oude Nikon F70 en ging ermee prutsen. Wat diafragma betekende had ik nog geen idee van, welke fotografen er allemaal waren wist ik niet, evenmin dat deze hobby uit zou groeien naar een passie en mij zou brengen naar waar ik nu ben. Maar ik ben hier wel gekomen door vallen en opstaan. Ik ging me erin verdiepen en mezelf aanleren wat alle knopjes deden en wat voor effect ze op de foto hadden.

Later wil ik ook echt verder met mode- en conceptuele fotografie. Ik vind het leuk om te shockeren, of in ieder geval dat mensen twee keer moeten kijken en zelf een mening erover kunnen vormen; meer dan alleen maar  'mooi' of 'lelijk'. Wat ik vooral doe is gevoelens op de foto zetten. Vaak zijn dat mijn gevoelens en vaak zijn dat zelfportretten omdat ik precies weet hoe ik me voel en hoe ik dat wil uitten. Voor de rest vind ik bijna alles wel leuk om op de foto te zetten, zolang het maar mensen zijn."

 

Foto's © Lize Spoelstra

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie