Exposure: Liselotte Vollebregt

Redactie 2022 0
Deze week zetten we Liselotte Vollebregt in de schijnwerpers. De zeventienjarige scholiere bewees al geen dure apparatuur nodig te hebben om goede foto's maken door de DIGIFOTO Pro fotomobielwedstrijd te winnen.

"Fotograferen begon voor mij toen we een hond kregen. Ik was toen 13 jaar. Tijdens de uitlaatwandelingen nam ik de camera van mijn ouders mee en maakte foto’s van de hond en de natuur. Door kijken naar foto’s op internet werd ik geïnspireerd om de lat steeds iets hoger te leggen en veel te experimenteren.

Na een tijdje kreeg ik interesse in het maken van portretten. Dankzij mijn zusje, dat voor mij model stond, heb ik veel kunnen oefenen. Samen bekeken we modetijdschriften. Als we ergens enthousiast over waren, trokken we wat kleding uit de kast en zochten een locatie om foto’s te maken.

Ik houd van foto’s met wat tegenlicht, met een beetje mysterieuze sfeer. Licht vind ik belangrijk, omdat verandering van licht zo veel invloed heeft op de sfeer van een foto. Daar ben ik nog altijd veel mee bezig.

Al een aantal jaar weet ik dat ik naar een kunstacademie wil om daar digitale fotografie te studeren. Aanstaand schooljaar ga ik beginnen met deze opleiding aan de Willem de Kooning Academie. Hoe mijn toekomst wordt na deze opleiding, weet ik nog niet. Op dit moment gaat mijn voorkeur uit naar mode- en portretfotografie. Maar ook documentaire fotografie vind ik interessant."


 

Foto's © Liselotte Vollebregt

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie