Exposure: Lione Bakker

Redactie 3184 0
De twintigjarige Lione Bakker fotografeert met een digitale compactcamera. Dat is aan haar beelden echter niet af te zien, die zien er professioneel uit, niet in de laatste plaats door de nabewerking. Het is voor Bakker belangrijk dat haar foto’s een verhaal vertellen.

“Fotografie begon voor mij toen mijn vader onze eerste echte camera kocht, dat is nu 6 jaar geleden. Ik begon met het fotograferen van onze paarden, gewone huis-tuin-en-keuken foto’s. Ook onze andere dieren werden slachtoffer van mij en mijn camera.

Sinds ongeveer een jaar heb ik een pleegzusje, door haar ben ik eigenlijk anders tegen fotografie aan gaan kijken. In tegenstelling tot mijn broertjes wilde zij graag op de foto gezet worden!  De paardenfoto’s werden vervangen door portretfoto’s en ik begon steeds meer ideeën te bedenken, te experimenteren. Ook begon ik met het maken van zelfportretten, het is voor mij een manier om mijn emoties te uiten.

Mijn foto’s moeten gevoelens opwekken. Een verhaal vertellen. Meestal heb ik eerst een idee in mijn hoofd dat ik wil uitwerken. Dat idee komt vaak uit liedjes die me inspireren, gevoelens, sprookjes, de natuur en het dagelijks leven.

Ik ben van mening dat je geen professionele camera nodig hebt om goede foto’s te maken. Zelf fotografeer ik nog steeds met mijn zes jaar oude cameraatje, en hij doet het nog steeds prima. Mensen vragen wel eens of ik een spiegelreflexcamera heb, en dan zijn ze verbaasd als ik zeg dat het niet het geval is!”

 

 Foto's © Lione Bakker

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie