Exposure: Lieke Romeijn

Redactie 1828 0
Lieke Romeijn fotografeert vooral mensen. Ze brengt veel sfeer in haar foto’s. Dit doet ze bijvoorbeeld door bewust gebruik te maken van onscherpte en het toevoegen van texturen. Zo krijgen haar foto’s vaak een nostalgische uitstraling.

''Tekst en beeld zijn samen éen. Dit is waar het bij mij voor een heel groot deel over gaat in de fotografie, ik doe mijn best het gevoel wat ik bij een gemaakt beeld krijg over te brengen aan de kijkers. Dit gevoel probeer ik dan veelal te versterken door een tekst bij een beeld te laten passen. Dit kan zowel een bestaande als een zelfgemaakte tekst zijn. 

Fotografie is mijn passie, meer dan mijn passie. Het creëren van beeld is voor mij iets belangrijks, grotendeels vanwege het feit dat ik dit zo ongelofelijk graag doe. Mijn fascinatie in de wereld zorgt ervoor dat ik bij het zien van in mijn ogen iets moois de camera tevoorschijn haal en dit direct op beeld vastleg.

Wat in mijn ogen mooi is kan verschillen van een oude draad gespannen tussen twee scheefstaande palen en waar gebloemde jurkjes aan te drogen hangen, tot een klein meisje wat met puur genot zittend haar ijsje eet. 

 Ik houd van nostalgische sferen. Graag creëer ik dit effect in mijn beelden door te werken met texturen. Een beeld wordt voor mij bepaald door de samenhang tussen sfeer en gevoel.

Het liefst fotografeer ik de mens. En dan grotendeels mijzelf. Ik vind het heerlijk ideeën uit te brengen op beeld met mijzelf voor de lens. Voel me vogelvrij en de handigheid is dat ik mezelf natuurlijk altijd bij de hand heb. De verschillende menselijke emoties en uitstralingen bij de verscheidene modellen die ik gebruik, geven mij de mogelijkheid verschillende gevoelens vast te leggen.''Foto's © Lieke Romeijn

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie