Exposure: Laura Gommans

Redactie 2205 0
Dat technische kennis niet noodzakelijk is om goede foto’s te maken bewijst Laura Gommans wel. Tot voor kort werkte ze met compactcamera’s, ze heeft pas een maand of vijf een dslr. De sfeer van een foto vindt ze belangrijker dan de technische aspecten.

"Ik heb al een lange tijd interesse voor fotografie, maar ik kocht mijn eerste spiegelreflexcamera pas 5 maanden geleden. Vóór die tijd heb ik altijd gewerkt met compactcamera’s of wegwerptoestellen. Daardoor heb ik geleerd dat je niet altijd een geavanceerde camera nodig hebt om iets te zeggen met fotografie. Nu werk ik met een Canon EOS 1000D, wat ook een beginners­camera is. Ik weet niet zo veel van de technische aspecten van fotografie, maar ik weet wel wat ik wil vertellen met een foto en wat voor sfeer ik neer wil zetten.

Mijn foto’s zijn heel persoonlijk en ik fotografeer heel erg op gevoel. Ik maak voornamelijk zelfportretten of portretten van mijn vriend. Fotografie is voor mij een goede manier om mezelf te uiten. Het werkt eigenlijk als een soort van therapie, of een dagboek. Ik leg vast wat ik zie, wat ik doe, waar ik geweest ben en hoe ik me voel, en daardoor ben ik veel meer bewust van mijn gevoelens en wie ik ben (sorry, ik weet niet hoe ik dat moet zeggen zonder zweverig te klinken). In de vijf maanden dat ik intensief met fotografie bezig ben, heb ik al ongelooflijk veel positieve reacties gekregen. Het geeft me veel voldoening dat mensen waarderen wat ik doe, of zich kunnen identificeren met de belevings­wereld die ik creëer met mijn foto’s."

 Foto's © Laura Gommans

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie