Exposure: Koen Desmet

Redactie 2059 0
Als weekwinnaar in de lezersgallery van vorige week verdient Koen Desmet een plekje in onze Exposure-rubriek. Hij stuurde zijn tekst ingescand over de mail, maar ook daar weten wij raad mee. Wat in 2007 begon met traditionele reiskiekjes is uitgegroeid tot een dagelijkse hobby.

“Vroeger fotografeerde ik enkel op reis, wat eigenlijk altijd alleen maar traditionele reiskiekjes waren. Door het kijken naar beelden met veel dynamiek en sfeer is mijn interesse toegenomen. Dat mondde uit in architectuurfotografie, waarbij ik kijk naar de lijnen, vlakken, dieptes en symmetrie. Het geeft me veel voldoening en naarmate ik meer en meer fotografeerde, merkte ik ook dat het steeds beter ging. Vervolgens ben ik mijn interesses uit gaan breiden naar nacht-, abstracte en landschapsfotografie.”

Avondonderwijs

“Elke dag van de week ben ik bezig met fotografie, hetzij op internet om mooie locaties te zoeken dan wel om foto's te bekijken. Je kunt veel leren door naar andermans foto's te kijken en zo inspiratie op te doen. Ondertussen volg ik al anderhalf jaar avondonderwijs om mijn fotografische spectrum uit te breiden en Photoshop beter onder de knie te krijgen. Mijn manier van fotograferen kenmerkt zich door meerdere foto's van hetzelfde onderwerp te maken, vanuit verschillende standpunten. Op verschillende punten is mijn stijl de afgelopen jaren wel veranderd.”

Urbex

“In de toekomst hoop ik nog vele Urbex-locaties (vervallen gebouwen) te fotograferen en ook hoop ik nog veel architectuur in de steden vast te kunnen leggen. Iedere keer als ik naar een stad ga, staan er verschillende locaties op mijn verlanglijstje die ik ook echt gezien en vastgelegd wil hebben. Een kleine voorbereiding is dan ook geen overbodige luxe. Het geeft me dan ook veel voldoening om met een aantal geslaagde beelden huiswaarts te keren.”

Foto's © Koes Desmet

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie