Exposure: Kim Verkade

Redactie 2968 0
De zeventienjarige Kim Verkade is al van jongs af aan creatief bezig. Met fotograferen begon ze pas een paar jaar geleden, met een simpele compact van haar ouders. Verkade doet nu het voorbereidend jaar aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

“Ik maakte vooral foto’s van mijzelf. Dit deed ik omdat ik het gewoon makkelijk vond en lekker kon experimenteren. Iets meer dan een jaar geleden kreeg ik eindelijk mijn eigen digitale spiegelreflex. Het fotograferen van mensen trekt mij het meeste aan.

Ik haal mijn inspiratie uit van alles. Muziek, films, boeken, emoties, andere fotografen en kunstenaars, als ik fiets, of in de tram of bus zit. Door goed om mij heen te kijken kan ik een beeld vormen in mijn hoofd dat ik wil uitvoeren. De ideeën van de  surrealistische en expressionistische stromingen inspireren mij het meest. Het belangrijkste vind ik met fotograferen dat er achter een foto een bepaald verhaal zit. Iedereen kan foto’s maken, maar het gaat juist om de achterliggende gedachte. Waarom heb je deze compositie gebruikt? Waarom deze kleuren? Waarom niet zwart-wit? Enzovoorts. Ik vind ook dat je je moet onderscheiden en een eigen stijl moet creëren. Ik wil niet het zoveelste meisje zijn dat het wel leuk vindt om te fotograferen. Het liefst probeer ik emoties en verhalen over te brengen. Het manipuleren van foto’s vind ik ook interessant. 

In april heb ik toelating gedaan in fotografie op de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Ik werd uiteindelijk na een paar rondes niet toegelaten, omdat zij vonden dat ik te weinig levenservaring had en te jong was. Ik werd wel toegelaten voor het voorbereidend jaar aan de Academie. Dit is een kans om je portfolio uit te breiden en meer ervaring te krijgen voor de toelating.”Foto's © Kim Verkade

Exposure

Wil jij ook je portfolio laten zien in de Exposure-rubriek op onze website of in het magazine? Stuur ons dan een mailtje.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie