Exposure: Kayleigh Klumper

Redactie 1716 0
De zestienjarige Kayleigh Klumper is een echte mensenfotograaf. Ze fotografeert veelal leeftijdsgenootjes en maakt volop gebruik van de mogelijkheden van Photoshop. Haar passie voor fotografie komt dan ook voort uit een ICT-les op school, waar ze met het pakket leerde werken.

"Sinds mijn vijftiende fotografeer ik 'professioneel', daarvoor was ik ook al erg veel bezig met foto's maken en bewerken. Ik had op school ICT-les, dat is met de computer en met photoshop werken. Mijn leraar vond dat ik erg goed kon bewerken en hij vond dat ik er echt wat mee moest gaan doen.
Vanaf dat moment ging er bij mij een knopje om en stond fotograferen voor mij op de eerste plaats.
Na lang zeuren kreeg ik van mijn moeder een camera, de Canon EOS 450D waar ik nog steeds dolgelukkig mee ben.

Ik heb in een paar maanden een heel mooi portfolio samengesteld en heb me vervolgens aangemeld op een fotografie- en video-opleiding. Daar werd ik meteen toegelaten en gelukkig heb ik mijn diploma destijds gehaald!

Later zou ik graag verder willen met modefotografie, het lijkt me ook erg mooi om reportage's te maken in het buitenland.

Ik houd het meest van themafoto's. Foto's die echt iets uitbeelden, foto's waar je lang naar kan staren. Ik haal mijn inspiratie uit de bladen, van de straat, maar toch echt het meest uit mijn koppie."


"Ik liep met mijn model in een weiland en we kwamen uit bij deze put! Daar konden we niet zomaar langs lopen, en we hebben hier uiteindelijk een hele serie foto's gemaakt."


"Mijn favoriete plek, hét beekje. Hier sta ik op een bruggetje en mijn model ligt in laag water."


"Hier lag ik zelf op de weg en liet ik mijn model heel hoog springen! Wat uiteindelijk een best gaaf eindresultaat opleverde."


"Dit meisje heeft zelf kleren meegenomen uit haar kledingkast, waardoor ik veel inspiratie kreeg en haar bij een grafitti-achtergrond heb gefotografeerd."

 
"Hier wou ik haar over laten komen als een kleine nog onschuldige maniak. Volgens mij is dat wel gelukt."


"Dit ben ik zelf (links) met mijn buurmeisje. De camera staat op een statief, op een bruggetje."

Foto's: © Kayleigh Klumper

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie