Exposure: Joyce Jacobs

Redactie 2325 0
Vorige week kwam Joyce Jacobs als winnares uit onze lezersgallery en daarmee verdient zij een plek in onze Exposure-rubriek. Internet was voor haar zowel de reden om te beginnen met fotografie als haar leerschool. Ze is er anders door naar de wereld gaan kijken.

“Het klinkt misschien raar, maar ik ben echt een beetje verliefd geworden op fotografie. Het is een uitlaatklep en als ik foto's maak, ben ik met niks anders bezig. Ik word vooral geïnspireerd door muziek, soms krijg ik meteen een foto in mijn hoofd als ik een liedje hoor. Dan gaat het echt direct kriebelen en zou ik het idee het liefst meteen gaan uitwerken. Ook haal ik inspiratie van andere fotografen en geef er dan mijn eigen draai aan. De bewerking van mijn foto's is heel verschillend. Sommige bewerk ik amper, terwijl ik een andere foto juist veel bewerk. Dit ligt echt aan wat ik bij de foto vind passen. Ik probeer de bewerkingen het liefst altijd een beetje naturel te houden, niet over de top.

Portretfotografie

Portretfotografie trekt mij het meest, omdat je er zoveel verschillende kanten mee op kan. Ieder mens heeft iets moois en dat vind ik leuk om te (laten) zien. In het begin vroeg ik of mensen model wilde staan zodat ik kon oefenen, maar al snel begonnen mensen mij te vragen. Daarom bied ik via mijn site nu fotoshoots aan. Met name modelfotografie heeft mijn voorkeur, want het is fijn als je je samen in kan zetten voor een mooie foto. Als het resultaat dan ook nog eens goed is, geeft dat echt een kick.

Droom

Op dit moment werk en loop ik stage in de kinderopvang. Ik zou heel graag nog een fotografie-opleiding volgen en in de toekomst mezelf meer ontwikkelen op het vlak van portret/modelfotografie. Het is echt mijn droom om voor een tijdschrift te fotograferen of met echt grote modellen te werken. Fotografie is echt iets waar ik heel gelukkig van word. Ik ben blij dat ik het ontdekt ontdekt.”

Foto's © Joyce Jacobs

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie