Exposure: Jolanda Boer

Redactie 2345 0
Jolanda Boer (22) fotografeert sinds haar zestiende. Ze maakt vooral portretten. Vaak fotografeert ze het model dat ze altijd bij de hand heeft, zichzelf. De meeste van haar foto’s hebben een lichte, high-key uitstraling.

“Sinds mijn zestiende ben ik bezig met fotografie. Dit begon met wegwerpcamera’s en de compact van mijn ouders, ik probeerde van alles uit en elke keer was het weer spannend wat voor foto’s ik kreeg als ik ze liet ontwikkelen. Pas twee jaar geleden kocht ik een DSLR, toen heb ik ook de basisopleiding aan de fotovakschool in Rotterdam gevolgd.
 
Fotografie is heel belangrijk voor me. Ik kan mezelf er helemaal in verliezen, dan ben ik alleen nog maar bezig met het verhaal wat ik (in een foto) wil overbrengen en vergeet ik alles om me heen. Heerlijk vind ik het, het is de beste manier om even tot mezelf te komen. Ik word ook echt gelukkig van fotograferen, het is niet echt goed uit te leggen maar zodra ik aan foto’s aan het maken ben is alles goed!
 
Ik ben vooral bezig met portretfotografie. Vaak gebruik ik mezelf als model; zo kan ik veel experimenteren en de tijd voor foto's nemen. Daarbij; ik ben er altijd als ik een model nodig heb!
 
Mijn inspiratie haal ik vooral uit muziek en uit mezelf. Ik ben best creatief en dat probeer ik ook in mijn foto’s terug te laten komen. Iets eigens, zodat de foto niet alleen van mij is omdat ik hem gemaakt heb maar ook van mij is omdat mijn gevoel er in ligt.”


Foto's © Jolanda Boer

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie