Exposure: Jasper Hermsen

Redactie 2103 0
Jasper Hermsen begon actief te fotograferen toen hij een paar jaar geleden naar Barcelona verhuisde. Hij richt zich vooral op de moderne architectuur die in de Spaanse stad rijkelijk aanwezig is.

“Twee en een half jaar geleden ben ik geëmigreerd naar Pamplona in Spanje. Omdat ik in de eerste maanden veel vrije tijd had, heb ik een dSLR gekocht en ben ik begonnen met fotograferen. Door veel te participeren op de diverse Nederlandse internetfora (foto's plaatsen, lezen en vooral foto's te bekijken) heb ik mijn kennis van fotografie opgedaan.

Eenmaal woonachtig in Barcelona ben ik me al snel gaan richten op het fotograferen van architectuur omdat juist in Barcelona architectuur zo rijkelijk aanwezig is in al zijn vormen.

Met name moderne (abstracte) architectuur spreekt mij enorm aan omdat die uitermate geschikt is voor fotografie in combinatie met de vaak blauwe lucht.

Mijn voornaamste inspiratiebron is een mooie zonnige of bewolkte dag en een aantal ideeën die ik opgedaan heb tijdens een vorige fotosessie of busrit etc.. In mijn hoofd zitten dan een aantal ideeën van een gebouw die ik dan wil uitwerken en met behulp van mijn iPod ga ik dan op zoek naar een perfecte invalshoek of compositie. 

Het komt regelmatig voor dat ik naar een gebouw/plek ben geweest en dat ik bij thuiskomst zie dat het niet dát is geworden wat ik in mijn hoofd had. Een andere dag ga ik dan weer terug met nieuwe ideeën in de hoop dat het licht beter is, een schaduw anders valt of dat er minder mensen op de foto staan.

Naast architectuur fotografeer ik ook veel in de metrostations en daar is het vaak ook plannen om een foto te nemen i.v.m. de hoeveelheid mensen en de diverse 'controleurs' van het gemeentelijk vervoersbedrijf. Ik mag graag de leegte in de metrostations fotograferen in deze toch wel drukke stad en vaak lukt dat ook wel met veel geduld.

Voorbeelden in de vorm van fotografen heb ik eigenlijk niet, maar er zijn wel architecten waarvan ik het werk bijzonder apprecieer.  Bijvoorbeeld Richard Meier (Macba) en Calatrava (Pont Bac da Roda, Torre Olympica) zijn twee architecten waarvan ik het werk zeer waardeer vanwege de fotogenieke kwaliteiten.”Foto's © Jasper Hermsen

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie