Exposure: Jan Versteeg

Redactie 2684 0
Onlangs kwam Jan Versteeg als winnaar uit onze lezersgallery en daarmee verdiende hij een plek in onze Exposure-rubriek. Sinds 1984 fotografeert hij al met Canon, eerst met een AE-1 Program, daarna met een F-1N en sinds 2008 met een digitaal exemplaar.

“In de beginjaren was ik nog zoekende naar wat mij het meeste aantrok. Naast landschapsfotografie schoot ik ook veel portretten, meestal binnen. Ik wilde alles van de technische kant weten en las daarom verschillende fotoboeken- en bladen. Vier jaar nadat ik begon werd ik lid van fotoclub Focel, om mijn foto’s aan anderen te kunnen presenteren en te laten beoordelen. Het lid zijn van een fotoclub werkt ook inspirerend: je praat met elkaar en gaat samen op pad. Ik ben nog steeds lid.

Omslag

Een jaar of acht geleden kwam er voor mij een omslag in mijn interesses en ben ik mij gaan richten op natuur- en landschapsfotografie. Mijn interesse hiervoor was al in de beginjaren aanwezig en stak weer de kop op. Met deze nieuwe richting in de fotografie zocht ik contact met gelijkgestemden en werd ik lid van natuurfotografenclub VNF Nijmegen. Natuur- en landschapsfotografie biedt mij een breed spectrum aan onderwerpen en blijft daardoor boeiend en uitdagend. Afhankelijk van waar de interesse op die dag naar uit gaat ga ik door een gebied struinen of zoek ik een plek op om rustig en gecamoufleerd te wachten op wild of vogels. 

Seizoenen

Soms ben ik met macro bezig, een ander keer zijn het weer landschappen. Gedurende de seizoenen valt er veel te fotograferen en geven gebieden waar ik heen ga veel inspiratie. Ik hou er vooral van om ’s morgens vroeg al op pad te gaan. Het licht is dan erg mooi en vooral in het voor- en najaar kan ook het ontstaan van ochtendnevels zeer inspirerend werken. Het is vaak erg rustig en je beleeft de natuur veel meer.”

Foto's © Jan Versteeg

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie