Exposure: Jaime D'May

Redactie 1659 0
Hoewel fotografie soms het meeste van je geduld vergt, gaat het de hyperactieve Jaime D'May goed af. Hij neemt nooit de weg met de minste weerstand, soms bewust niet. Door vallen en opstaan leer je, zo beredeneert hij. Zijn hele leven al.

“Fotograferen is voor mij echt een avontuur, een uitdaging. Maar tegelijk ook een manier om terug te kunnen kijken naar beelden die ik anders niet allemaal zou kunnen onthouden. De impressies van mijn reis naar New York bijvoorbeeld. New York is een stad met zoveel verschillende gezichten en met zo'n grote aantrekkingskracht dat je er wel heen moet. Zo overweldigend dat het soms moeilijk te bevatten is wat er allemaal gebeurt. En daarom nog moeilijker om alles in beeld te krijgen. 

Hyperactief

Ondanks het feit dat ik hyperactief ben en me niet goed kan concentreren, vind ik in fotografie echt mijn rust en kan ik de beelden die zich in mijn fantasie afspelen prima weergeven. Ook de uitdaging van het 'in het diepe springen' vind ik erg fijn. Deze twee eigenschappen zijn de basis van de fotoserie. 

New York

Op die manier ben ik op het idee gekomen om de stad op deze wijze in beeld te brengen: de chaos, de mensen, de consumptie en de reclames, maar ook de rust. Ja, ook in New York heerst rust. Wat ik heb geprobeerd met deze serie is om zo veel mogelijk clichés in één beeld te vatten. Zoals de gele taxi's en de hotdogstand. Of de winkels, restaurants en architectuur van de stad. Ik zag al snel het bruikbare van de weerspiegeling in grote ruiten en heb dat gebruikt om mijn visie, mijn verhaal over New York te vertellen. Ik heb uren door de stad gelopen. Alle beelden die ik in mijn hoofd had gemaakt van de stad, heb ik geprobeerd vast te leggen. 

Reportages

Ik probeer me niet vast te klampen aan één soort fotografie. Ik doe veel reportages, maar neig er nu steeds vaker naar om een commerciëler beeld te creëren. Ik vind het fijn om te werken met een uitgangspunt, om ergens naar toe te werken. Vaak schets ik een idee uit of schrijf ik het op. Mijn reportages daarentegen zijn meer een avontuur, om vervolgens een serie beelden van te maken die mijn verhaal vertellen.”

Foto's © Jaime D'May

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie