Exposure: Hans Hilverdink

Redactie DIGIFO... 1507 0
Hans Hilverdink richt zich in zijn fotografie vooral op kleuren en structuren. Hij houdt het graag simpel, in zijn foto’s probeert hij eenvoud, rust en spanning te pakken.

"Als jochie van 12 kreeg ik de Agfa Clack van mijn moeder. Nadat ik wat geld gespaard had kocht ik een rolfilm ( zwart/wit natuurlijk) en probeerde foto's te maken.

Ik deed in de brugklas mee met een schoolwedstrijd fotografie en won zowaar de eerste prijs. Waarschijnlijk was ik de enige inzender!
Later mocht ik de Voigtländer halfautomaat van mijn ouders gebruiken.

In de bibliotheek heb ik veel boekjes over fotografie gelezen en ik was erg onder de indruk van het werk van fotografen als Ansel Adams en Henri Cartier-Bresson.
Dat wilde ik ook! (nog steeds)

Kleuren en structuren boeien mij. Zwart/wit vind ik moeilijk, mensen ook. In mijn fotografie probeer ik eenvoud, rust en spanning te pakken in een foto. Dat is natuurlijk steeds een spagaat.

Ik werk freelance voor een professionele natuurfotograaf en doe fotoredactie en beeldbewerking. Daarin heb ik veel geleerd over kleurcombinatie, scherptediepte, standpunt en het belang van achtergrond. Ik leer iedere dag weer bij en hoop nooit uitgeleerd te zijn." 

Foto's © Hans Hilverdink

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie