Exposure: Gerrit Kuiper

Redactie 2522 0
Vorige week kwam Gerrit Kuiper als winnaar uit onze lezersgallery en daarmee verdiende hij een plek in onze Exposure-rubriek. Hij is nog geen twee jaar bezig met fotografie, maar wist meteen dat natuur- en landschapsfotografie echt wat voor hem was.

“Doordat ik bevoorrecht ben vrijwel naast het Nationaal Park Lauwersmeer te wonen, die grenst aan het Waddengebied, ben ik daar ook veel te vinden. Door vaak naar dezelfde locaties terug te keren leer je het gebied beter kennen, wat een grotere kans biedt op een geslaagde foto.

Landschapsfotografie

Hoewel ik erg kan genieten van landschappen (waar momenteel mijn grootste voorkeur naar uit gaat), probeer ik vaak creatief te zijn door bijvoorbeeld foto’s te maken van silhouetten of foto’s waar beweging in voorkomt. Dit laatste is een vorm van fotografie die mensen al snel als een 'mislukte foto' beschouwen. Bij velen belanden dit soort foto’s in de prullenmand. Voor mij is dit juist een bewuste keuze, waarmee ik door het instellen van langere sluitertijden bewust kenmerkende, (on)scherpe foto’s maak.

Extra dimensie

Ik denk dan ook bij het zien van deze beelden, dat er geen tussenweg is. Je vindt het mooi of je vindt het niets. Deze vorm van fotograferen geeft mij, in de natuur- en landschapsfotografie, een extra dimensie.”

Foto´s © Gerrit Kuiper

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie