Exposure: Gabriëlle Elisah de Kok

Redactie 3568 0
Gabriëlle de Kok is al een jaar of vijf bezig met fotografie. Eerst met een simpele digicam, maar toen ze de analoge camera van haar vader ontdekte werd ze aangestoken met het spiegelreflexvirus. Nu is ze bezig met het voorbereidende jaar fotografie aan de KABK.

“Eerst fotografeerde ik gewoon heerlijk met een compact cameraatje waarbij ik vooral focuste op zelfportret. In het portretteren van mensen was ik toen al geïnteresseerd maar het ging niet verder dan mijzelf en een of twee vriendinnen. In de zomer van 2006 werd ik door de oude analoge camera van mijn vader, aangestoken met het (digitale) spiegelreflex virus. Het idee om alles zelf te kunnen instellen en je foto precies zo te maken, zoals je in gedachten hebt, vond ik geweldig. Een half jaar later ging ik aan de slag met mijn nieuwe camera die ik nu nog steeds gebruik.

Ik ben een dromer, die gelukkig kan worden van kleine en voor anderen misschien onbelangrijke dingen. Ik geniet van het creëren van bepaalde sferen en stijlen. Hierdoor krijg ik vaak inspiratie voor mijn fotografie. Ik raak ook geïnspireerd door films, muziek, poëzie en mode. Hierin is vaak ook een sfeer of gevoel te vinden wat mij raakt en prikkelt. In mijn fotografie heb ik dan ook de intentie om een sfeer, gevoel of stijl neer te zetten die de kijker laat genieten, dromen of ander gevoel beleven. Om deze beelden neer te zetten werk ik nu graag met modellen en heb ik de zelfportretten even aan de kant geschoven.

Na mijn opleiding Basisschoollerares afgelopen zomer te hebben afgerond heb ik me nu volledig op mijn passie voor fotografie gestort. Nu in het voorbereidend jaar op de KABK leer ik ontzettend veel en hoop van harte dat ik dit volgend jaar voort mag zetten.”

Foto's © Gabriëlle Elisah de Kok

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie