Exposure: Dorien Coremans

Redactie 2612 0
Dorien Coremans studeert fotografie aan de Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen. Het liefst fotografeert ze in scène gezette portretten, die een bepaalde emotie moeten uitstralen. Daarom maakt ze ook veel zelfportretten, omdat ze precies weet welke expressie ze in een foto wil hebben.

"Drie jaar geleden kocht ik uit het niets een digitale spiegelreflexcamera en ik werd meteen verliefd! Een jaar later begon ik aan mijn opleiding fotografie aan de Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen, waar ik nu in mijn laatste jaar zit. Ooit had ik wel eens van diafragma en sluitertijd gehoord, maar voor de rest was ik een leek op dat vlak.

Het is altijd al een passie van mij geweest, en nu kan ik mezelf eindelijk laten gaan in wat ik graag doe. Hoewel ik altijd heel veel ideeën in mijn hoofd heb qua beeld, licht en vorm, komen die er niet gemakkelijk uit. Daarom laat ik heel veel over aan het toeval van het moment, dan zie ik wel wat er uit komt. De meeste inspiratie komt net voor het slapen gaan, als ik alleen ben en in mijn bed lig. Dan krijg ik een overdosis van ideeën en moet ik ze nog even snel allemaal op een papiertje schrijven.
 
Het liefst schiet ik portretten die in scène gezet zijn. Ik hou ervan om bezig te zijn met ideeën die ik kan uitwerken in een foto. Ik vind het heel belangrijk dat er een bepaalde emotie in mijn foto's zit, en dat die ook naar voor komt. Voorlopig ben ik veel bezig met zelfportretten, omdat ik weet welke expressie of emotie ik in mijn foto’s wil hebben. Via fotografie kan ik laten zien wie ik ben en wat ik graag doe.
 
Ik heb niet veel motivatie nodig om te fotograferen,
het is voor mij zo spannend dat ik er eigenlijk dag en nacht mee bezig zou willen zijn."

 
Foto's © Dorien Coremans

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie