Exposure: David Brand

Redactie DIGIFO... 1561 0
Voor David Brand was natuurfotografie een logisch vervolg op zijn fascinatie voor de natuur. Hij begon dan ook met het vastleggen van de plekken waar hij het liefste kwam. In de loop van de tijd heeft het registreren plaats gemaakt voor zijn eigen interpretatie.

“Ik fotografeer graag tijdens mijn reizen. Mijn passie bracht me naar de meest fotogenieke plaatsen op aarde, waaronder Costa Rica, Borneo, Madeira en Helgoland. Toch besef ik dat verre bestemmingen geen garantie zijn voor mooie beelden. In je directe omgeving kun je misschien wel mooiere beelden maken dan op een verre bestemming. Dit komt omdat je in je leefomgeving precies de mooiste plekjes kan vinden en rustig kan wachten tot de omstandigheden ideaal zijn. Op een verre reis is dit veel lastiger. Voor je het weet, moet je weer een bus of vliegtuig halen.

Detail

Met de Canon EOS 50D als vaste camera is het vast geen verrassing dat een 105mm macrolens een van mijn favoriete lenzen is. Maar daar blijft het niet bij. Details in een landschap zijn ook goed te fotograferen met langere lenzen zoals een 70-200mm, maar ook met een 10-20mm groothoek lukt dit prima. Mijn motto is niet voor niet: essentie toont zich in het detail.

Druk

Door de komst van mijn drie kinderen, gecombineerd met een baan als hoofd marketing en communicatie, houd ik minder tijd over om regelmatig buiten met natuurfotografie bezig te zijn. Als ik weinig tijd heb word plannen en voorbereiden nog belangrijker. Ook al heb ik nu minder tijd dan vroeger, mijn resultaten worden er niet minder om. Juist omdat ik veel aandacht besteed aan het voorbereiden van mijn natuurfotosessies.

Fotostudio

Sinds anderhalf jaar fotografeer ik ook in mijn eigen fotostudio. Onder de naam Studio Brandpunt werk ik met veel plezier aan portretten, die opvallen door het gebruik van een speciale belichting, positionering of sfeer. Dat studiofotografie en natuurfotografie goed samengaan getuigen mijn opname van de twee slakken.”


Foto's © David Brand

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie