Exposure: Daniëlle van Eerden

Redactie 2554 0
Daniëlle van Eerden studeert Stories & Design aan de kunstacademie (ArtEz). Daar krijgt ze geen les in fotografie. Alles wat ze doet met haar D700 heeft ze zichzelf geleerd, haar opleiding gebruikt ze om het verhalende aspect van haar fotografie te ontwikkelen.

"Anderhalf jaar geleden begon het voor het eerst te jeuken. Toen heb ik mijn eerste dslr gekocht, een Sony. Alles wat los en vast zat fotografeerde ik om de techniek onder de knie te krijgen. Mijn ouders moesten altijd lachen als ze mij weer zagen aankomen met mijn cameratas (die overigens steeds voller werd). April 2009 kocht ik mijn huidige Nikon D700. Toen mijn foto’s een paar keer gepubliceerd werden in Zoom magazine merkte iedereen dat het serieus werd. Afgelopen september won ik, ook via Zoom, een reis naar Australië. Sindsdien krijg ik gelukkig de ruimte en geniet ik erg van het feit dat alles zo op rolletjes loopt.

Ik studeer Stories & Design, richting illustratie aan de kunstacademie (ArtEz). Ik krijg hier praktisch geen les in fotografie. Soms baal ik hiervan: ik wilde dat ik mijn foto’s kon gebruiken voor schoolopdrachten. Aan de andere kant ben ik blij dat ik de vrijheid heb en dat ik mezelf opdrachten kan geven. Dit heb ik nodig om mij vrij te kunnen bewegen en verder te komen. Alles wat ik doe met mijn camera heb ik mezelf aangeleerd, ik weet wat mijn zwakke punten zijn en hoe ik ze kan verbeteren. Op mijn opleiding leer ik hoe ik een verhaal kan verbeelden, dat kan ik weer toepassen in mijn fotografie.

Tegenwoordig trek ik mij nog weinig aan van overbelichting, een scheve horizon of onscherpte. Dat was eerder wel anders. Als iets de foto versterkt is dat nu voor mij alleen maar een pluspunt. Toch blijf ik een perfectionist en zullen mijn foto’s misschien wel ‘strak’ ogen voor onbekenden.

Ik weet nog niet precies wat ik met mijn foto’s wil bereiken. Ik hoop dat ik misschien ooit mijn eigen winkel of studio kan beginnen. Of dat ik in opdracht van bedrijven kan werken en grote posters kan maken, bijvoorbeeld in restaurants of kledingwinkels."

 

Foto's © Daniëlle van Eerden

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie