Exposure: Bart Heemskerk

Redactie 3192 0
Als weekwinnaar in de lezersgallery, verdient Bart Heemskerk deze week een plekje in onze Exposure-rubriek. Hoewel zijn interesse voor fotografie er altijd al was, kwam deze pas naar boven toen zijn vriendin een Canon EOS 400D in huis haalde.

“In eerste instantie klooide ik maar een beetje braaf mee aan, maar voordat mijn vriendin het wist had ik de camera meer in mijn handen dan zij. Toen ben ik aan het proberen geslagen en gaan rommelen met instellingen. Toch kwam er een gegeven moment dat ik de camera maar weer eens in moest leveren en voor een eigen toestel moest gaan kijken. Onder het mom van 'als je iets aangeschaft, doe het dan goed' adviseerde een vriend mij een Canon EOS 1D Mark II. Vanaf toen ben ik met een doel voor websites de meest uiteenlopende onderwerpen gaan fotograferen.

Voorbereiding

Aangezien ik een enorm bonkend muziekhart heb, ben ik kort daarna aan de slag gegaan als concertfotograaf. Tegenwoordig doe ik heel wat concerten in een week. Ik ga altijd goed voorbereid op stap: eerst even een aantal live-filmpjes van de artiest bekijken om te zien wat deze doet op het podium. Het is bijvoorbeeld handig om te weten of een artiest links- of rechtshandig is. Zo kan ik vooraf al mijn positie in de concertzaal bepalen. Ik gebruik over het algemeen zowel een groothoek als een telelens, voor diversiteit in de foto's. Soms hebben artiesten prachtige decors en zijn die mooi om mee te nemen op een plaat. Na het concert gaan alle foto's diezelfde avond nog door Photoshop en een uur of twee later zet ik de boel dan online.

Concertfotografie

Concertfotografie is iets wat mij enorm aan het hart gaat en met zoveel goede fotografen om me heen wil ik laten zien dat ik daar ook tussen hoor. De afgelopen tijd krijg ik veel complimenten over mijn werk en hoe ik mijn foto's aflever. Dat is natuurlijk fantastisch! Maar ik besef ook wel dat ik nog een heleboel te leren heb in de fotografie. Ik tracht mezelf bij elke nieuwe shoot weer uit te dagen om de foto's nog beter te krijgen, leergierig te blijven en kwaliteit te blijven leveren. Zo wil ik mezelf onderscheiden in de grote fotografiemassa.”

Apocalyptica

Blood Red Shoes

Buckcherry

Disturbed

Halestorm

Jaqueline Govaert

Jimmy Gnecco

Skunk Anansie

Foto's © Bart Heemskerk

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie