THE DYNAMICS OF DUST

Expositie: THE DYNAMICS OF DUST

Aimée van Vuuren 493 0
Vanaf 8 juni 2019 exposeert Noorderlicht | Huis van de Fotografie THE DYNAMICS OF DUST van Philippe Dudouit.

Philippe Dudouit

Philippe Dudouit (Zwitserland, 1977) presenteert zijn werk op basis van diepgaande historische documentaties, analyses en onderzoeken. Deze expositie, genaamd THE DYNAMICS OF DUST, is volledig gebaseerd op een fotografische langetermijn studie (2008-2018) naar de sociaal-politieke evolutie van de Sahel-Saharische zone.

Bekijk hier onze agenda voor alle agenda-items.

Expositie

Dudouit toont in deze expositie de relatie die verschillende bewoners uit de regio van de Sahel-Sahara gevormd hebben met een gebied dat niet langer veilig te doorkruisen is. De regio is nu verboden terrein vanwege de ontvoeringsindustrie die daar heerst. Dit heeft niet alleen gevolgen voor buitenlanders die niet meer welkom zijn maar ook inwoners die nu geen baan meer hebben. Dit inkomen wat nu verloren is betekent voor hun geen levensonderhoud.

Foto: Philippe Dudouit

Noorderlicht | Huis van de Fotografie 

Noorderlicht introduceert de eerste presentatie van THE DYNAMICS OF DUST in een soloshow. Deze gaat vooraf aan de lancering van het boek van Dudouit. De expositie bevat onder andere grootformaat foto’s, een blik op de woestijnmode en Toeareg-muziekvideo’s. 

De grote opening van de expositie is op vrijdag 7 juni om 17.00. Bij de opening is Phillippe Dudouit ook aanwezig. 

Bekijk hier de website van Noorderlicht voor meer informatie.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée