Expositie Manmade / No Human van Jan Stel in Museum aan het Vrijthof

Christel de Wolff 487 0
Museum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert van 22 juni tot en met 15 september een overzichtstentoonstelling van fotograaf Jan Stel. De tentoonstelling Manmade / No Human bevat 75 beelden van verlaten gebouwen met karakteristieke architectuur.

De gebouwen die fotograaf Jan Stel fotografeerde bruisten ooit van leven en bedrijvigheid maar zijn nu in verval en vergetelheid geraakt. De fotograaf toont de schoonheid in dat verval: een vergeten wereld waaruit de menselijke aanwezigheid is verdwenen.

Expositie Jan Stel in Museum aan het Vrijthof

In de afgelopen twintig jaar heeft Jan Stel in binnen- en buitenland talrijke locaties gefotografeerd waaronder een oude gashouder, staalfabriek, koeltoren , electriciteitscentrale, wijnkathedraal, een casino en diverse statige landhuizen. Voor de expositie vormen de kabinetten en stijlkamers van het monumentale museum een passend decor. De expositie in Museum aan het Vrijthof laat nooit eerder getoond werk zien.

Jan Stel, expositie Manmade / No Human

Over de fotograaf Jan Stel

Jan Stel begon op jonge leeftijd al met tekenen en illustreren. Ook maakte hij muurschilderingen met graffiti. Rond 1998 raakte hij geinteresseerd in vergane glorie en het vastleggen ervan met fotografie als medium. Zijn autonome werk is internationaal bekroond en vertegenwoordigd door de Eduard Planting Gallery op diverse kunstbeurzen zoals de KunstRAI en PAN Amsterdam. 

Meer informatie over de expositie Jan Stel vind je op de website van Museum aan het Vrijthof.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel