Casting out the Self

Expositie in Foam met hallucinerende werking

Christel de Wolff 438 0
Sinds 2015 presenteert Foam in Amsterdam een tentoonstellingsreeks Next Level waarin jonge getalenteerde artiesten de kans krijgen hun werk te laten zien. Vaak zoekt deze nieuwe generatie fotografen de grenzen van het medium op en werken zij multidisciplinair. Zo ook Dominic Hawgood.

Als onderdeel van de tentoonstellingsreeks Next Level presenteert Foam het werk van Dominic Hawgood. In Casting Out the Self visualiseert de multidisciplinaire kunstenaar het effect van het medicijn dimethyltryptamine (DMT) dat hij persoonlijk ervoer. Zijn werk creëert een hallucinerend effect: foto's lijken te bewegen, vlakke oppervlaktes onthullen verborgen dieptes en de perceptie van ruimte blijkt een illusie. Dominic Hawgood onderzoekt de elementen van computationele fotografie en eigent deze toe in zijn werk. Dit leidt tot intrigerende locatiespecifieke installaties met sculpturale elementen die verwijzen naar zowel spirituele ceremonies als de digitale rituelen van computergraphics.

 

Next Level: Dominic Hawgood – Casting Out the Self

Op 11 juli wordt de tentoonstelling in Foam feestelijk geopend. Daarna is de expositie van 12 juli tot en met 13 oktober te zien. Info en tickets via de website van Foam

DIGIFOTO Agenda

Op de hoogte blijven van wat er speelt in de fotografiewereld? Bezoek onze 'agenda' om direct een overzicht te hebben van bijzondere exposities en evenementen. 

Afbeeldingen: Dominic Hawgood via FOAM.org

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel