Ontdek de wereld in beweging

Elektrisch draaiplateau voor productfotografie van Pre-Motion

Christel de Wolff 584 0
Beweging trekt de aandacht en is functioneel. Om een product opvallend te presenteren is het laten bewegen ervan een uitstekend idee. Pre-Motion ontwerpt en produceert draaiplateaus en presentatiebanden voor de meest uiteenlopende projecten. Wij ontvingen van Pre-Motion een klein draaiplateau voor producten tot maximaal 10 kg.

Het Nederlandse bedrijf Pre-Motion specialiseert zich in innovatieve systemen met legio mogelijkheden. Niks is te gek, van sierraden en kleine gadgets zoals mobiele telefoons tot auto’s zijn draaiende te houden op plateau’s van Pre-Motion. Maar het blijft niet alleen bij ronddraaiende schijven. Met een presentatieband worden etalages van bijvoorbeeld een schoenenzaak tot een hoger niveau getild. En wat denk je van een hypermodern buffet waarbij de gasten niet meer hoeven op te staan, maar juist de hapjes langzaam aan hen voorbij trekken door middel van een presentatieband.

360 graden fotografie en video

Producten op een aantrekkelijke manier in beeld brengen was nog nooit zo makkelijk dankzij een draaiplateau. Je hoeft als fotograaf geen rondjes meer te lopen om je product, maar zet simpelweg je camera op statief en laat de schijf het werk doen. Zo maak je natuurlijk net zo makkelijk een 360 graden video. Van kleine of van grote objecten. In onderstaand filmpje zie je hoe een draaiplateau in je voordeel kan werken. Deze taart ziet er wel heel erg lekker uit.

 

Het draaiplateau dat wij uittestten heeft een stalen behuizing en kan op het eerste zicht tegen een stootje. Voor een meerprijs kun je kiezen voor een plateau met een meedraaiend stroompunt zodat je gemakkelijk beelden kunt maken van objecten die stroom nodig hebben. Het draaiplateau mag tot een maximum van 10 kg belast worden. In het achterhoofd moet gehouden worden dat zodra je met hoge en/of brede producten werkt, de maximum belasting een stuk lager zal komen te liggen omdat je te maken hebt met hefboomgewicht waardoor het object zwaarder zal drukken dan het feitelijk is.

De kleine draaiplateau's verbruiken niet veel stroom, maar een klein minpuntje is dat ze niet zijn af te stellen in snelheid en niet zoals hun grote broers beschikken over een mogelijkheid om steeds op hetzelfde punt te pauzeren.  Voor het maken van een 360 video maakt dat niet uit, maar als fotograaf wordt het al een stuk lastiger om steeds op het juiste moment de foto te timen.

Gebruiksvriendelijk

Het draaiplateau tot maximaal 10 kilo is degelijk, stil en de presenteerschijven (zwart en wit) zijn makkelijk te bevestigen dankzij de bijgeleverde schroefjes. De prijs-kwaliteitsverhouding is bovendien gunstig. Als professional kun je hier prima mee uit de voeten maar ook de startende productfotograaf met een kleiner budget hoeft de aanschaf van een draaiplateau van Pre-Motion niet te laten.

Het draaiplateau tot max 10 kg heeft een waarde van € 85,-. Presenteerschijven zijn los bij te bestellen. Wij ontvingen een zwarte schijf met een diameter van 30 centimeter ter waarde van € 30,- en een witte van 40 centimeter doorsnee ter waarde van € 35,-. De producten zijn eenvoudig online te bestellen op de website van Pre-Motion B.V. en indien op voorraad worden de producten binnen twee werkdagen  thuisbezorgd.

Meer informatie over Pre-Motion vind je op hun website.  

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel