Eerste dag Kickstarter levert cameratas meer dan € 50.000,- op

Eerste dag Kickstarter levert cameratas meer dan € 50.000,- op

Eefke Burg 1029 0
De nieuwe cameratassenserie van Shimoda, de Action X, leverde de eerste dag $ 60.000,- op Kickstarter op: omgerekend meer dan € 50.000,- euro. Dat is snel verdiend! Steeds meer camera- en accessoireproducenten bieden hun producten eerst via Kickstarter aan. Hier worden grote bedragen opgehaald. Wat is er zo bijzonder aan deze tassenserie? Lees snel verder

Allereerst wordt de tassenserie alleen via Kickstarter aangeboden. Het zijn backpacks die geschikt zijn voor jouw camera-apparatuur. De binnenkant van de tassen, die opgedeeld is in Core Units, is flexibel opgebouwd. Hierdoor kan je verschillende compartimenten erin doen en er weer uithalen en ben je optimaal voorbereid op je outdooravontuur met je camera.

Shimoda gebruikt Kickstarter om te laten zien welke producten ze maakt

De oprichter vertelde hierover: 'Ik ben er van overtuigd dat onze producten ervoor zorgen dat outdoorfotografen een veiligere reis maken. We lanceren de Action X serie via Kickstarter omdat dit de beste manier is om mensen te laten zien welke producten we maken.' De oprichter Ian Millar heeft dan ook alles op alles gezet om cameratassen zo veilig mogelijk te maken.

Lees ook: De eerste drie professionele objectieven die je voor je Nikon aan moet schaffen

Er worden in totaal drie verschillende cameratassen aangeboden: de Shimoda X30, de Shimode X50 en de Shimoda X70. Waar de X30 alleen geschikt is voor medium spiegelloze systemen, kan je in de X50 en de X70 ook grotere spiegelreflexcamera's kwijt. De tassen wegen respectievelijk 1,7 kilogram, 1,9 kilogram en 2,3 kilogram.

Door de grote zijvakken is het mogelijk om tijdens het dragen van de tassen nog steeds toegang te hebben tot je camera. Heb je wat meer tijd en ruimte om te kunnen fotograferen, dan heb je ook nog toegang aan de voorkant van de tas.

Lees ook: Camerabobbel smartphone verleden tijd?

Shimoda's nieuw herziene Medium Mirrorless Core Unit v2 is speciaal ontworpen voor gebruik met de X30. De cube herbergt moeiteloos spiegelloze en DSLR-body's. De bijgewerkte v2 middelgrote en grote DSLR-formaat Core Units zijn ontworpen om perfect te passen bij de X50 en herbergen grotere DSLR's en spiegelloze systemen.

Bekijk de tassenserie op Kickstarter

Bekijk de volledige specificaties en meer informatie over de tassenserie op Kickstarter.

afbeelding van Eefke Burg

EefkeBurg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen vanEefke