Kom uit je comfortzone

Een portret binnen zestig seconden op de straten van Las Vegas

Jasper Bol 352 0
In Las Vegas staat ieder jaar de de WPPI (Conference & Expo for Wedding & Portrait Photography) op de agenda. Deze conferentie biedt fotografen de kans om hun skills op het vlak van portret- en trouwfotografie naar een hoger niveau te tillen. Een van de uitdagingen tijdens de conferentie: een fotowedstrijd waarin binnen zestig seconden een portret moest worden geschoten van vrijwillige voorbijgangers.

Portretfotografen Robert Hall, Derrel Ho-Shing en Francisco Joel Hernandez werden in een pittige test gedwongen uit hun comfortzone te treden. Zij moesten binnen zestig seconden vrijwillige voorbijgangers portretteren. Gelet op de tijdsdruk een lastige opdracht. De befaamde Strip in Las Vegas - een kilometers lange straat gevuld met casino's, hotels en markante personen - vormt hiervoor wel dé perfecte setting. 

Tips van de fotografen 

Om de beurt schoten de drie fotografen hun beelden. Ze zochten binnen de strenge tijdslimiet een fotogenieke voorbijganger, plaatste deze voor een mooie achtergrond en schoten hun perfecte plaatje. Bij terugkeer uit Las Vegas bewerkte ieder zijn eigen versie van de opdracht. Het resultaat: een aantal mooie foto’s aangevuld met een aantal handige tips and tricks waarmee andere fotografen hun werk kunnen verbeteren.

De resultaten

Bekijk hieronder de video waarin de drie fotografen de resultaten en hun ervaringen over de opdracht delen. Een toffe inspiratie voor iedere fotograaf die ook eens uit zijn comfortzone wil breken. 

 

afbeelding van Jasper Bol

Jasper Bol | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jasper