Marie-Jeanne van Hövell tot Westeflier

Eduard Planting Gallery presenteert expositie 'Contemplation'

Christel de Wolff 739 0
In Eduard Planting Gallery te Amsterdam bezoek je nog tot en met 28 september de overzichtstentoonstelling 'Contemplation' van Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier.

De kunstfotograaf geniet vooral bekendheid om haar verstilde portretten, intieme interieurfoto's en Amsterdamse wintergezichten. Haar foto's komen tot stand met een analoge Hasselblad camera en bij gebruik van natuurlijk licht. Hoewel de foto's herinneringen oproepen aan de zwart-wit opnamen uit de begintijd van fotografie, hebben ze een geheel eigen karakter en stijl.

Met 'Contemplation' toont Eduard Planting Gallery in Amsterdam een overzicht van het werk van Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier. Verwacht tijdloze stillevens en klassieke interieurfoto's. Ook wordt een selectie uit haar nieuwe serie  'The White Blouse' getoond.
 


Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier, Thierry Baudet in de serie The White Blouse, te zien in Eduard Planting Gallery te Amsterdam

Greep uit de serie 'The White Blouse'

In 'The White Blouse', waar de fotografe sinds 2011 aan werkt, staat een witte blouse van omstreeks 1912 centraal. Meer dan 75 kinderen en volwassenen, mannen en vrouwen, poseerden voor haar met deze kwetsbare blouse. Onder de geportretteerden ook vele bekende personen waaronde Thierry Baudet, Jort Kelder, Alexandra Radius en Jenny Arean.

Expositie in Eduard Planting Gallery

De tentoonstelling 'Contemplation' is te bezoeken in de Eduard Planting Gallery aan de Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam. De gallery is geopend van woensdag tot en met zaterdag tussen 13:00 en 18:00.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel