Familie kan door vondst GoPro de dood van hun zoon eindelijk afsluiten

Duiker vindt GoPro met laatste momenten verdronken man

Eefke Burg 919 0
Een duiker op zoek naar schatten vond onlangs een GoPro aan de voet van een waterval. De GoPro bleek te behoren aan een man die twee jaar eerder was verdronken bij de waterval. De SD-kaart met de laatste beelden van de verdronken man zorgde ervoor dat de familie deze moeilijke periode eindelijk kon afsluiten.

YouTuber vindt GoPro met laatste momenten verdronken man bij schatten zoeken

WSB-TV meldt dat YouTuber Rich Aloha aan het duiken was in Foster Falls in Tennessee en op zoek was naar verloren schatten toen hij een gedeelte van een duimschroef zag en vervolgens een begraven GoPro uit de modder groef.

De SD-kaart van de GoPro werkte nog en na het bekijken van het beeldmateriaal realiseerde Aloha zich doordat eerder parkwachters hem over deze gebeurtenis hadden verteld, dat de camera toebehoorde aan een man die twee jaar geleden in het zwemgedeelte was verdronken.

YouTuber Aloha vertelt over zijn vondst.

Lees ook: Dramatische foto's binnen 1 minuut in Photoshop

De verdronken filmer Richard Ragland stierf in 2017, slechts enkele dagen voor zijn verjaardag. Zijn familie ging daarna op zoek naar antwoorden over hoe het heeft kunnen gebeuren en heeft getracht de GoPro te achterhalen van hun zoon. De parkwachters van Foster Falls stuurden hen een pakket op dat de beelden zou moeten bevatten van Ragland die iemand anders had gefilmd, maar toen de familie het pakket opende bleek de flashdrive gestolen.

Familie blij met vondst GoPro

Toen Aloha ontdekte dat de SD-kaart de laatste momenten van Ragland bevatte, ging hij meteen op zoek naar een manier om contact te leggen met de familie. Uiteindelijk vond hij via Google een telefoonnummer, nam contact op en ontmoette de ouders van Ragland zodat hij deze de kaart persoonlijk kon overhandigen.

Lees ook: Heksenjacht straatfotograaf vanwege kermisfoto's

'Het betekende enorm veel voor ons dat de vinder zoveel moeite heeft genomen om ons te vinden,' vertelt de moeder van Ragland aan WSB-TV.  'We missen hem nog steeds met heel ons hart. De kaart was nog steeds intact en dat was enorm bijzonder.'

YouTuber Aloha was blij dat hij de SD-kaart van de GoPro vond. 'Ik probeer altijd om het item bij de eigenaar terug te brengen en ik ben blij dat dit nu is gelukt,' geeft Aloha aan.

 

 

Tags: Familie blij naar vondst GoPro met materiaal overleden zoon

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke