Draumlist Fotografie Congres 2019

Christel de Wolff 1177 0
Op zaterdag 2 november organiseert DraumList het eerste Fotografie Congres in een toffe industriële omgeving in Amersfoort (locatie wordt later bekend).

Tijdens het DraumList Fotografie Congres zullen zes topsprekers uit de fotografiebranche op het podium over hun werk als fotograaf vertellen, en daarnaast is er voldoende ruimte om vragen te stellen.

Draumlist Hoofdspreker: Brooke Shaden (US) (Conceptueel fotografie)

Brooke Shaden onderzoekt de duisternis en het licht in mensen, en haar werk bekijkt die nevenschikking. Als zelfportrettist fotografeert ze zichzelf en wordt ze de personages van dromen, geïnspireerd door een jeugd van intense verbeeldingskracht en angst. Brooke, de schepper en de acteur, controleert haar duisternis en confronteert die angsten. Als hoofdspreker van het DraumList Fotografie Congres 2019 heeft Brooke 90 minuten om te vertellen over haar werk als Conceptual Storytelling Photographer en laat ze ons zien hoe ze werkt en geïnspireerd raakt.

Spreker 2: Kevin Mullins (UK) (Trouwfotografie)

Sinds 2008 fotografeert Kevin een stijl van trouwfotografen die algemeen bekend staat als 'trouwfotojournalistiek' of 'documentaire trouwfotografie'. Kevin werd een van de eerste Fujifilm-officiële X-Photographers in het Verenigd Koninkrijk en fotografeert al drie jaar uitsluitend met de X-serie camera's.Natuurlijk staat zijn lezing open voor fotografen die fotograferen met elk systeem. Kevin zal als trouwfotograaf over zijn werk en bedrijf praten.

Spreker 3: Brendan de Clercq (NL) (Portretfotografie)

Brendan de Clercq is een Iers / Frans professioneel portret- en modefotograaf en mixed media-artiest. Hij studeerde af als fotograaf en ontwerper. Hij is ook de enige gecertificeerde trainer van Profoto in Nederland en gespecialiseerd in Lightshaping. Het werk van Brendan de Clercq wordt gekenmerkt door krachtige beelden met duidelijke emotionele expressies en heeft een duidelijk herkenbare stijl.

Spreker 4: Jake Hicks (UK) (Gelled Lighting fotografie)

Jake is een full-time professionele fotograaf die gespecialiseerd is in heldere, gedurfde en sterk verzadigde mode en bewerkte beelden. Jake zal een demonstratie geven met een model op het podium van Gelled Lighting Photography en vertelt over hoe hij werkt en waarmee hij zijn beelden maakt.

Spreker 5: Roderique Arisiaman (NL) (Photoshop)

Roderique "Dracorubio" Arisiaman is een beeldontwerper en verhalenverteller in hart en nieren, ongeacht de discipline. Zijn werk varieert van fotografie, fotomanipulatie en illustratie tot keramiek, beeldhouwkunst en schilderkunst. Hij haalt inspiratie uit verschillende bronnen, zoals boeken, films, sculpturen, muziek, mythologie, fantasie, geschiedenis, mensen, de natuur en alles wat hij op zijn pad vindt. Roderique toont en vertelt over zijn werk als maker en editor van afbeeldingen met Photoshop en zal iets laten zien van zijn workflow.

Spreker 6: Nico Brons (NL) (Smartphone fotografie)

Nico Brons is een professionele fotograaf. Hij studeerde in 2013 af aan de Fotoacademie in Amsterdam met zijn speciale iPhone-fotografie. Sindsdien is hij actief als freelance fotograaf en hij biedt ook trainingen en workshops op verschillende fotografische gebieden. 'Met mijn iPhone kan ik de beelden maken die ik in mijn hoofd heb', zegt Nico. Nico zal spreken over zijn werk als smartphone fotograaf en zullen enkele voorbeelden van hoe hij bewerken op zijn telefoon te laten zien.

Let op! Alle lezingen van het DraumList Fotografie Congres zijn in het Engels. 

Draumlist: info en tickets

Het DraumList Fotografie Congres vindt plaats op zaterdag 2 november tussen 09:00 en 17:30 uur in Amersfoort (locatie wordt later bekend). Tickets kosten € 99,- exclusief BTW.  In de prijs zjin inbegrepen een lunchbuffet, thee en koffie, middagsnacks en sapjes, bier, fris, wijn en diverse snacks. Tickets bestel je direct online via deze link.
 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel