Weekopdracht: Luchtfotografie

Doe mee met de nieuwe weekopdracht 'luchtfotografie'. Zend je foto in en win!

Remco Stunnenberg 464 0
Iedere week krijgen jullie van ons een nieuwe 'Weekopdracht' voorgeschoteld. Deze week zijn we op zoek naar de mooiste en meest creatieve beelden gemaakt vanuit de lucht. Beelden insturen kan tot en met aanstaande vrijdag.

Iedereen droomt er wel eens van: kunnen vliegen als een vogel en even niet gebonden zijn aan de zwaartekracht. Om nét even over de rand van die klif te kunnen kijken. Om te zien hoe de top van een hoge boom er van dichtbij uitziet. Om de omgeving waarin we wonen in al zijn onderliggende verbanden te kunnen zien.

Luchtfoto's zijn misschien wel zo fascinerend omdat ze ons een blik gunnen op de aarde zoals we die niet vaak zien: vanaf een hoogte van enkele tientallen tot honderden meters transformeert zelfs het meest saaie landschap in een wonderlijk schouwspel. Tot voor kort was het als fotograaf beperkt mogelijk om de derde dimensie te verkennen, maar met de opkomst van betaalbare unmanned aerial vehicles – in de volksmond drones genoemd – die uitgerust zijn met een camera is dat nu echt verleden tijd.

Wat moet je doen?

Zend je foto in via onze Lezersgallery en geef je foto de titel mee van de desbetreffende weekopdacht. Deze week is dat dus: luchtfotografie

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco