DJI introduceert mobiele drone met gimbal

DJI introduceert mobiele drone met gimbal

Itam van Teeseling 600 0
Ingeklapt kan je hem bijna in je borstzak doen. DJI beweert dat hun nieuwste drone, de DJI Mavic Air, hun meest mobiele drone ooit is die komt met een 3-axis gimbal. Met deze nieuwe drone richt DJI zich vooral op het formaat en de "slimheid" van het apparaat.

Ondanks het kleine formaat draagt de Mavic Air toch een aardig cameraatje met zich mee. Het bevat een 12 megapixel  1/2.3" CMOS sensor en het equivalent van een 24mm F2.8 objectief. Video's kunnen geschoten worden in 4K met een framerate van 30 fps en een bitrate van 100mbps. In full-HD (1080P) kan het aantal frames verhoogd worden naar 120 fps voor het toepassen van slow-motion. De drone kan ook foto's schieten, zowel normaal als in HDR. De 3 axis gimbal zorgt voor trillingsvrije beelden en vloeiende bewegingen.

Opvallend is dat de drone, naast de mogelijkheid om SD-kaarten te gebruiken, ook intern 8GB aan geheugen heeft. Deze kan worden uitgelezen via een USB-C poort.

Intelligente software

DJI zegt ingezet te hebben op intelligentie van het apparaat en gebruiksvriendelijkheid. Zo kan er met één druk op de knop een panoramafoto worden gecreëerd. De Mavic Air maakt dan automatisch 25 foto's die hij aan elkaar plakt.

In SmartCapture-modus is de drone aan te sturen met handgebaren. Zo kan de drone volgopdrachten krijgen, opnameopdrachten en bewegingsopdrachten om vloeiende camerabewegingen te maken. Uiteraard heeft de Mavic Air de mogelijkheid om onderwerpen te herkennen en te volgen.

Ook zegt DJI gewerkt te hebben aan de veiligheid van het apparaat. Er zijn nieuwe algoritmes ontwikkeld die met behulp van sensoren de omgeving aftasten om ongelukken te voorkomen. De vliegtijd van het apparaat bedraagt 21 minuten op één accu.

De DJI Mavic Air gaat 849,- euro kosten.

Mavic Air Flame Red

Panorama geschoten met DJI Mavic Air

 

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam