Dit weekend: Open Dagen Fotoschool

Redactie DIGIFO... 1039 0
Fotoacademie en Fotogram droomden van een nieuwe foto-opleiding op MBO-niveau. En voilà, in september opent een nieuwe Fotoschool haar deuren. Deze opleiding leidt studenten binnen twee jaar op tot vakfotograaf en heeft een unieke formule.

Naast het basisprogramma dat gericht is op een gedegen basistechniek zijn er inspiratie weekends inbegrepen in het lesprogramma waarin de studenten diepgang zullen vinden met fotografen van naam. Carla van de Puttelaar zal in november bijvoorbeeld haar weekend wijden aan het daglichtportret.Sabrina_Gaudio

Nieuwsgierig? Kom naar een Open Dag en/of Open Avond!

Vrijdag 16 juni 2017 –  19.00 – 21.00 uur

  • 19 uur: Informatie over de Fotoschool
  • 19-22 uur: Doorlopende demo over ‘light shaping’ door Brendan de Clercq, Profoto trainer (Calumet)
  • 20 uur: ‘Meer dan alleen een foto.’ Lezing Marc Haers

Zaterdag 17 juni 2017 – 14.00 – 16.00 uur

  • 14 uur: Informatie over de Fotoschool
  • 15 uur: ‘Schiet je Schaduw’ door Sabrina Gaudio, Ariane James en Niels Huneker.

Het programma van de Open Dagen

Het programma hiervan is naast info over de opleiding gevuld met vakgerichte lezingen en technische demonstraties. Zo geeft Brendan de Clercq (Profoto trainer Calumet) vrijdag een demo over Lightshaping. Uitzonderlijk, want hij is de enige gecertificeerde trainer in Nederland met dit specialisme. Er zijn maar 20 van deze trainers in de wereld. Brendan de Clercq is bekend van de drukbezochte workshop ‘De geheimen van de Profoto B1 & Profoto Lightshapers’. De Clercq deelt zijn uitzonderlijke kennis graag ook met onze bezoekers. 

Nieuwe docent van de Fotoschool Marc Haers geeft vrijdag een lezing ‘Meer dan alleen een foto’ waarin hij zal vertellen over de rol van fotografie in onze samenleving. Elk beeld is verweven met wie jij zelf bent, in welke tijd jij leeft, het land waar jij woont en met jouw persoonlijke geschiedenis. Iedereen heeft daarom een uniek verhaal te vertellen. Fotografie is daarom meer dan het beeld alleen. Het is een manier om jezelf en de wereld om je heen te onderzoeken. Interessant!

Naar huis met een mooi portret en tegelijkertijd kennis opdoen van een bijzondere techniek? Kom dan zaterdag kijken bij ‘Schiet je Schaduw’ door Sabrina Gaudio, Ariane James en Niels Huneker. Deze kernfiguren van de opleiding laten je ervaren hoe kenmerkend een sylhouet karaktertrekken laat zien en verkennen in onze professionele fotostudio deze techniek met de deelnemers.

Alle Open Dagen en Open Avonden zijn op Sarphatistraat 35 in Amsterdam (metrohalte Weesperplein).

Open Dagen in het najaar:

Vrijdag 1 september 2017 – 19.00 – 21.00 uur
Zaterdag 9 september 2017 – 14.00 – 16.00 uur

Kijk voor meer informatie op de website van de Fotoschool.
Fotoschool

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie