Nu in de kiosk: DIGIFOTO Pro 4.2012

DIGIFOTO Pro 4.2012: Nu in de kiosk!

Julian Huijbregts 8482
Het bloedstollende verhaal van Tom Daams die naar Syrië trok om het conflict vast te leggen. Op stap met ANP-fotograaf Koen van Weel, reviews van de Panasonic GH3, Canon EF 24-70mm f/2.8L II en nog véél meer: je leest het in DIGIFOTO Pro 4.2012.

Met 380 euro op zak reist de 26-jarige Tom Daams af naar Syrië om zijn jongensdroom waar te maken: conflictfotograaf worden. Via de Turkse grens glipt Tom de grens van Syrië over en komt hij midden in een oorlog terecht. Dat levert indrukwekkende beelden en een bloedstollend verhaal op. Beiden te zien in deze editie.

Tom Daams
Foto © Tom Daams

Op stap met Koen van Weel

Zijn foto van een huilende Mauro was de gedoodverfde winnaar van de Zilveren Camera, maar de prijs ging niet naar Koen van Weel. De ANP-fotograaf hoeft daar niet van wakker te liggen, want hij boekt regelmatig succes met zijn foto's en loopt al vijf maar mee in de top van de Nederlandse fotojournalistiek. Wij lopen een dag mee tijdens zijn werk.

Koen van Weel

Koning Microstock

De Deense fotograaf Yuri Acurs verkoopt zo'n 6000 foto's per dag. Het is dan ook de meest succesvolle microstockfotograaf ter wereld. Maar hoe is het zo gelopen en hoe kun je goed fortuin verdienen met stockfotografie? Wij vragen het hem.

Yuri - Koning Microstock - Arcurs

Camera's

Uiteraard voelen we ook de nieuwste camera's aan de tand. In deze editie uitgebreide reviews van de Panasonic GH3, de nieuwe Olympus PEN E-PL5 en E-PL2, maar ook de Panasonic FZ200 superzoomcompact, die met zijn 25-600mm f/2.8-objectief bijzondere papieren in huis heeft. Hoe presteren deze camera's in de praktijk? Dat lees je in DIGIFOTO Pro 4.2012.

GH3 en Olympus PEN

Objectieven

Het heeft even geduurd, maar eindelijk konden we aan de slag met de Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM. Is het nieuwe objectief het lange wachten waard? Daarnaast hebben we de Olympus 60mm f/2.8 Macro getest en gingen we aan de slag met Fujifilm's slimme Leica M-adapter, in combinatie met een Carl Zeiss 50mm f/2-objectief.

Inspiratie

Meer interviews in deze editie met nieuw talent Ruben Reehorst en Antonio Granata, de winnaar van de Photo Academy Award 2012. Ook gaan we weer achter de schermen bij het maken van De Nieuwe Wildernis, de natuurfilm over de Oostvaardersplassen. Dit keer kijken we mee bij de totstandkoming van de geluidsopnames. Huub de Waard legt uit hoe hij zijn indrukwekkende microfoto's met extreme vergrotingen maakt.

Terugblikken en vooruitkijken

Het jaar loopt op z'n einde, dus het is tijd op terug te blikken op 2012 en onze ogen op 2013 te richten. Wat waren de trends en de vernieuwingen van het afgelopen jaar? En wat kunnen we in 2013 verwachten? We zetten alles op een rij en geven je een kijkje in de toekomst.

Sony RX10
Wat kunnen we in 2013 verwachten...?

Gear

Als fotograaf heb je meer apparatuur nodig dan een camera en een verzameling glaswerk. Een goed scherm en een back-upoplossing is bijvoorbeeld geen overbodige luxe. Beiden komen dan ook aan bod in dit nummer. Daast testen we Profoto's D1 studioflitsset.

Awards: Het beste van 2012

Het afgelopen jaar passeerden er talloze camera's, objectieven en andere fotoproducten onze redactie. In het Awards-overzicht zetten we het beste van het beste op een rij.

Nu in de kiosk

DIGIFOTO Pro 4.2012 ligt nu in de kiosk. Je haalt het blad in huis voor 4,95 euro. Wil je ons magazine liever op de deurmat ontvangen? Neem dan een abonnement. Voor 24,95 euro krijg je zes edities in de brievenbus.

DIGIFOTO Pro 4.2012

afbeelding van Kees

Plak anders een nog grotere 'Awards' sticker op de cover, dan verpest je het helemaal!

afbeelding van Anonymous

Of heb je het over R reethorst een beetje rare fotograaf kan het werk niet waarderen voor al dat wat in Maastricht hangt .

afbeelding van Nicolette Stemkens

Reehorst is maar een "egotripper"....een fotograaf is het niet Het is hem meer op de Honers en Awards te doen dan om het vak zelf . Sorry Ruben maar zo ben je .

afbeelding van Wim e

Wanneer komt de volgende uitgave?

afbeelding van Julian

Verschijningsdata 2013

  • Special Edition I - eind maart
  • 1.2013 - mei
  • 2.2013 - eind juni
  • 3.2013 - september
  • Special Edition II - eind oktober
  • 4.2013 - eind november

Zie: http://www.digifotopro.nl/over-digifoto-pro