DIGIFOTO Podcast! Beluister hem nu!

DIGIFOTO Podcast: de tweede editie

Christel de Wolff 3098 0
DIGIFOTO is met iets heel nieuws begonnen: de DIGIFOTO Podcast. Onlangs namen we de tweede editie op. Deze zit boordevol nieuws van onder andere Olympus, Panasonic en Sigma. Ook spreken we met nieuwsfotograaf Michael Kooren, landschapsfotograaf Harmen Piekema en boudoirfotografe Pascale Dekker. Beluister hem nu!

 

Het laatste nieuws: Olympus en Panasonic

Op woensdag 23 januari ging DIGIFOTO op pad met Olympus naar Hamburg. Daar lanceerden zij de OM-D E-M1X, een camera met het formaat en de prijs van een full frame, maar met als kloppend hart een micro sensor. In een tijd waarin de competitie van full frame systeem camera's volledig is losgebarsten, is dat zacht gezegd gewaagd. Olympus is echter heel stellig: in de Podcast hoor je waarom.

PODCAST PRIJSVRAAG: Win een Xpozer fotoprint & wisselframe!

Nog geen week later bezochten we Barcelona waar Panasonic de LUMIX S1 en S1R introduceerde. Panasonic betreedt hiermee de markt van de full frame systeemcamera's. We spreken met Bart Derkx, product manager digital imaging bij Panasonic Nederland. 

Dré de Man over SIGMA

Ander nieuws kwam er uit de hoek van SIGMA die de afgelopen periode onder ander twee prachtige objectieven toevoegde aan haar inmiddels zeer bekende en bejubelde Art serie. We spreken met Dré de Man, auteur van verschillende fotoboeken en redacteur van DIGIFOTO over de successen en uitdagingen van SIGMA. 

Inspiratie: Landschapsfotograaf Harmen Piekema

Natuurlijk is er in de podcast ook ruimschoots plaats voor inspiratie. We gaan in gesprek met landschapsfotograaf Harmen Piekema. Hij fotografeert met de objectieven van Tamron en is daarnaast ambassadeur van NiSi filters. We spreken met de relatief jonge fotograaf over zijn gear en zijn werkwijze. 

Actueel: Michael Kooren

Voor veel Nederlandse nieuwsfotografen is de maat vol. Zij willen niet langer voor een appel en een ei aan de slag. Om dit kracht bij te zetten legden vrijdag 25 januari honderden Nederlandse nieuwsfotografen hun werk neer. Er werd die dag geen beeld geleverd aan media en aan beeldbanken. We bespreken de situatie met Michael Kooren, een oude rot uit het vak. 

DIGIFOTO Pro Lezersfoto's

Dagelijks wordt de redactie van DIGIFOTO Pro en digifoto Starter overspoeld met prachtige foto's van onze lezers. De mooiste beelden selecteren wij en nemen we ook op in onze edities. Een van de fotografen die er dit jaar bij ons uitsprong is boudoirfotograaf Pascale Dekker. 
© Pascale Dekker


Podcast: Fotografie-agenda 2019

Ook blikken we vooruit naar toffe dingen op fotografiegebied die in 2019 op de agenda staan. Wat te denken van de FOTOFAIR, het grootste foto- en video-evenement in de Benelux. Dat én nog veel meer, hoor je allemaal in onze podcast. Beluister hem snel!   

Lees ook: FOTOFAIR 2019 komt langzaam maar zeker weer dichterbij

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel