DIGIFOTO Awards: Panasonic Lumix GH5

DIGIFOTO Awards: Panasonic Lumix GH5

Jasper van Bladel 573 0
De Panasonic Lumix GH5 is zowel op foto- als op videogebied een knappe camera.

Panasonic heeft met de Lumix GH5 een naam hoog te houden, want voorganger GH4 was een zeer populaire en veelgeprezen camera. Zeker onder filmers, want de GH4 was de koning van de fotocamera-video. De GH5 filmt uiteraard ook weer in 4K, maar dan met 4.2.2. subsampling, waardoor meer kleurinformatie (rood en blauw) terug te vinden is in je filmmateriaal. De GH5 heeft overigens als eerste van alle Lumix-camera’s de beschikking over een dubbel sd-kaartslot (UHS-II).

Verder is er optioneel een XLR-adapter te koop die ervoor zorgt je geluid net zo professioneel wordt opgenomen als je beeld. De GH5 heeft de beschikking over een nieuwe sensor met 20,3 megapixel. Voor de beeldverwerking is een nieuwe processor aanwezig, de zogenoemde Venus Engine.

Eén van de speerpunten van de GH5 is de 6K Photo-functie. Het is met de GH5 mogelijk om uit een reeks 6K-beelden afzonderlijke foto’s op te slaan met een resolutie van 18 megapixel (30 fps). Ook de kenmerkende Post Focus functie die we al in meerdere Panasonic-camera’s terugzagen is opgenomen in de GH5

Al met al is de GH5 een waardige upgrade tegenover de GH4 en heeft Panasonic de verwachtingen op dit gebied meer dan waargemaakt. Zowel op foto- als op videogebied is het een camera die zeer serieus genomen moet worden.

Getest in: DIGIFOTO Pro 1.2017

Prijs: € 1999,-
Info:
panasonic.nl 

Beoordeling

Beeldkwaliteit 8
Bediening 10
Snelheid 8
Behuizing 7
Prijs/kwaliteit 7 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper