DIGIFOTO Awards - Olympus OM-D E-M1 Mark II

DIGIFOTO Awards - Olympus OM-D E-M1 Mark II

Jasper van Bladel 617 0
De Olympus OM-D E-M1 Mark II is een veelzijdige en snelle professionele systeemcamera.

De E-M1 Mark II voelt zo stevig als een huis, met een fijne diepe grip en veel knoppen in een logische lay-out. Ook is de camera uitgerust met een dubbel sd-kaartslot waarbij je zelf kan aangeven op welke kaart de foto's moeten worden opgeslagen.

Speerpunt is hoge snelheid waarmee de camera foto's kan vastleggen. Met continue autofocus kan deze camera al achttien foto's per seconde maken en als je de autofocus vastzet bereikt deze camera zelfs de 60 foto's per seconde. En dat met raw-bestanden in volledige resolutie.

De Olympus OM-D E-M1 Mark II beschikt over een 20MP sensor en de camera beschikt over een 5-assige beeldstabilisatie in de body, die naadloos kan samenwerken met de beeldstabilisatie die in sommige objectieven te vinden is. Het nieuwe vlaggenschip van Olympus schiet maximaal 12 bit lossless raw-foto's. Dit is iets minder dan de 14 bit foto’s die in sommige andere camera's te vinden is, maar resulteert desondanks in een prima dynamisch bereik waarmee de mogelijkheden eindeloos zijn.

Het nieuwe vlaggenschip van Olympus mag met recht een echte professionele camera genoemd worden. De OM-D E-M1 Mark II levert een ongekende snelheid in een compact formaat. En de accu, het zwakke punt van veel systeemcamera's, gaat ouderwets lang mee. Al met al een aanrader voor de professionele fotograaf die overweegt over te stappen van zijn grote en zware spiegelreflexcamera.

Getest in: DIGIFOTO Pro 1.2017

Prijs: € 1999,-
Info: olympus

Beoordeling

Beeldkwaliteit: 8
Bediening: 8           
Snelheid: 10
Behuizing:10
Prijs/kwaliteit: 8

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper