De populairste vakantiecamera’s

De populairste vakantiecamera’s

Redactie DIGIFOTO Pro 3330
De vakantietijd is dé tijd om foto’s te maken. Niet alleen gaan we eropuit naar mooie gebieden, ook is er eindelijk wat meer tijd om aan onze fotografiehobby te besteden. Hét moment dus ook om te kijken naar een nieuwe camera. Wij hebben voor jou de populairste camera’s van dit moment bij dé grootste foto- en videospecialist van Nederland op een rij gezet, onderverdeeld naar type.

Top 5 spiegelreflexcamera’s

Spiegelreflexcamera’s worden nog steeds gezien als de paradepaardjes van de fotografie, al staat die positie onder druk door de opkomende systeemcamera. Hieronder de vijf populairste modellen.

Nr. 1 – Nikon D5300

Deze camera is gericht op de hobbyfotograaf met kernwoorden als snel, krachtig en handzaam. Uiteraard is hij uitgerust met wifi voor supersnel delen via social media en ook GPS mag niet ontbreken.

Nr. 2 – Canon EOS 80D

Dit is een zeer krachtige spiegelreflex met uitgebreide opties. De autofocus is zeer nauwkeurig dankzij Dual Pixel CMOS AF-scherpstelling en in Full HD filmen kan met 50 of 60 beelden per seconde.

Nr. 3 – Canon EOS 700D

Met de 18 megapixel sensor van deze zeer betaalbare DSLR maak je mooie foto’s en Full HD-video’s. Het 3 inch touchscreen maakt de bediening bovendien zeer gemakkelijk.

Nr. 4 – Canon EOS 5D Mark IV

Het populairste model van Canon is dat niet zonder reden. Deze professionele camera is uitgerust met een 30,4 megapixel full-framesensor en een DIGIC 6+ processor. De ISO-waarde is uitbreidbaar tot wel 102.400.

Nr. 5 – Canon EOS 750D

Wil je snel en gemakkelijk geweldige en scherpe foto’s en Full HD-video’s maken? Dan is de 750D zeer geschikt door de intuïtieve bediening via het touchscreen en de extra functionaliteit via wifi en NFC.

Meer weten? Bekijk hier alle spiegelreflexcamera’s.

Top 5 compactcamera’s 

De compactcamera heeft lange tijd onder druk gestaan door de steeds beter wordende smartphonecamera’s. Als je echt goede vakantiefoto’s wilt, bieden compactcamera’s echter voordelen waaraan smartphones vooralsnog niet kunnen tippen. Denk aan een groot optische zoombereik en/of een betere beeldkwaliteit door de grotere beeldsensor.

Nr. 1 – Canon Powershot SX620 HS

Dankzij de krachtige 20,2 megapixel CMOS-sensor en de indrukwekkende 25x zoom onderscheidt deze compacte beauty zich van de concurrentie. Uiteraard met wifi!

Nr. 2 – Panasonic Lumix DMC TZ80

De TZ80 van Panasonic heeft 30x zoom en is ideaal voor op reis of een dagje uit. Dankzij het touchscreen is de bediening gemakkelijk en de camera beschikt zelfs over een digitale zoeker.

Nr. 3 – Canon Powershot G7 X Mark II

Een wat meer high-end compactcamera van Canon met een 1 inch CMOS-sensor en uitgebreide handmatige instelmogelijkheden wat betreft scherpstellen, diafragma en sluitertijd.

Nr. 4 – Sony Cybershot DSC HX90V

Deze compactcamera is uitgerust met een lens van Carl Zeiss voor superscherpe en heldere beelden over het gehele zoombereik van 30x. De ISO-waarde is in te stellen tussen 80 en 12.800.

Nr. 5 – Sony Cybershot DSC HX60V

Niet voor niets door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop. Deze compact heeft 30x zoom, een 20,4 megapixel sensor en een razendsnelle BIONZ X beeldprocessor.

Nieuwsgierig? Bekijk hier alle compactcamera’s.

Top 5 systeemcamera’s

Systeemcamera’s worden steeds sneller en nauwkeuriger en doen, zeker voor de hobbyfotograaf, nauwelijks meer onder voor een spiegelreflexcamera. Velen zullen zelfs de voorkeur geven aan deze relatief compacte camera’s met hun eveneens compacte verwisselbare lenzen.

Nr. 1 – Panasonic Lumix DMC GH5

Panasonic levert absolute topkwaliteit af met deze indrukwekkende systeemcamera. Noem alleen maar de 6K-fotomodus, de 4K-videoresolutie met 60 beelden per seconde en de 5-assige beeldstabilisatie.

Nr. 2 – Sony Alpha A6000 ICL

Een zeer compacte camera, maar met professionele mogelijkheden. Denk aan een supersnelle automatische 179-punts scherpstelling en 11 serieopnames per seconde.

Nr. 3 – Panasonic DMC GX80

De GX80 heeft een 16 megapixel Live MOS-sensor zonder optisch doorlaatfilter, vele creatieve mogelijkheden én een kantelbaar touchscreen. Wifi en de elektronische zoeker maken het compleet.

Nr. 4 – Fujifilm X-T2

Filmen in Ultra HD 4K is niet weggelegd voor iedere camera. De X-T2 kan het wel en heeft bovendien een intelligent hybride autofocussysteem met 325 punten en een OLED-zoeker.

Nr. 5 – Sony Alpha A7 S II

Een van de indrukwekkende systeemcamera’s van Sony met een full-framesensor en 5-assige beeldstabilisatie is de A7 S II. In Full HD kun je tot wel 120 beelden per seconde opnemen. De cursus Lightroom wordt klassikaal begeleid door Hilde Maassen

Benieuwd wat er nog meer op de markt is (zoals de bekroonde Olympus E-M1)? Bekijk hier alle systeemcamera’s.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie