Smugmug belooft dat Flickr in zijn huidige vorm, en gratis, blijft bestaan

De ooit zo populaire fotosite Flickr is verkocht aan Smugmug

Remco Stunnenberg 592 0
De ooit zo populaire fotosite Flickr, jarenlang een onderdeel van Yahoo, is verkocht aan concurrent Smugmug.

Flickr werd in 2004 opgericht en een jaar later overgenomen door Yahoo. Een internetgigant die over zijn hoogtepunt heen was, maar nog wel over forse financiële middelen beschikte. Voor de veteranen van de digitale fotografie onder ons, is het grootste nieuws waarschijnlijk dat Flickr in 2018 nog altijd bestaat.

De website zou overigens vandaag de dag nog zo’n honderd miljoen gebruikers hebben. Het is echter niet duidelijk hoeveel daarvan nog echt actief nieuwe foto’s uploaden. Over de jaren zijn er wel miljarden foto’s bewaard.

De nieuwe eigenaar


De fotosite komt in handen van Smugmug, een veel kleinere website om foto’s te delen. De nieuwe eigenaar Smugmug bestaat al sinds 2002, en richt zich vooral op (semi-)professionele fotografen. Het grote verschil met andere fotosites, is dat het geen gratis basisversie aanbiedt. De goedkoopste formule kost rond de vier euro per maand.

Smugmug belooft dat Flickr in zijn huidige vorm, en gratis, blijft bestaan ‘voor de voorzienbare toekomst’. Wel zal Flickr op termijn gebruik gaan maken van dezelfde infrastructuur als Smugmug.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco