De nieuwe Fujifilm X-A7, compact en licht en met extra groot touchscreen

Redactie DIGIFOTO Pro 1088
Fujifilm heeft de compactste systeemcamera van de Fujifilm X serie geïntroduceerd. De Fujifilm X-A7, een camera die in staat is om makkelijk de mooiste foto's en video's te maken.

In combinatie met gebruikersgemak zal deze systeemcamera direct gezichten herkennen en scherpstellen op de ogen. De kleuren zijn, zoals je van Fujifilm kan verwachten,  geweldig te noemen.

De Fujifilm X-A7

Net als alle andere camera’s uit de Fujifilm X-Serie beschikt de X-A7 over een APS-C CMOS sensor. De 24,2 Megapixel APS-C CMOS sensor in de X-A7 is voorzien van kopergeleiding, waardoor de gemaakte opnames snel door de processor kunnen worden verwerkt. Hiernaast is de systeemcamera voorzien van een razendsnel autofocussysteem waarbij de individuele autofocuspunten over de gehele sensor zijn verspreid. Gezichten worden vrijwel direct opgemerkt door de camera en zal meteen de focus leggen op de ogen, zelfs als de lichtomstandigheden minder gunstig zijn. Een volle acculading geeft voldoende vermogen om er tot ongeveer 440 opnames mee te kunnen maken.

Filmen met de Fujifilm X-A7

De X-A7 beschikt over mooie features zoals 4K video en slow motion opnames. De camera wordt bedient met een 3.5 inch LCD touchscreen. De helderheid van het scherm komt overeen met die van de meeste smartphones. Hiermee is de gebruiker in staat om onder vrijwel alle lichtomstandigheden de beelden goed te kunnen bekijken. Met een gewicht van slechts 320 gram is de Fujifilm X-A7 geschikt voor content creators en vloggers. Doordat de X-A7 beschikt over een zogenoemde ‘vari-angle’ LCD scherm, kan het scherm in vrijwel iedere richting worden gedraaid.

De Fujifilm X-A7 beschikt verder over een eenvoudig en ‘slim’ menu. Het is zo gemaakt dat de camera daardoor eenvoudiger is te bedienen en zelfs voor mensen met weinig fotografie- of video-ervaring handig en overzichtelijk is te gebruiken. Ook beschikt deze systeemcamera over een functie waarbij portretopnames kunnen worden verbeterd door de ‘Portrait Enhancer Mode’. In combinatie met gezicht- en oogherkenning kunnen zo eenvoudig selfies worden gemaakt. Huidtinten en de structuur van de huid worden daarbij dan automatisch verbeterd.

Lees ook:1 camera, 1 (vaste) lens. Door india met de Fujifilm X100F

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie