DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: New York

Remco Stunnenberg 806 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in New York.

New York staat bekend om de torenhoge gebouwen, gele taxi’s, brede avenues en in vele opzichten de verwezenlijking van ‘the American dream’. Een fantastische stad die je een keer in je leven gezien moet hebben. Bovendien leent deze stad zich ontzettend goed voor fotografie. De stad werpt zich feitelijk als een gewillig onderwerp aan je voeten. De droom voor iedere stads- en architectuur fotograaf.

Hoe maak je hier de beste foto's?

Zoals eigenlijk iedere plek is New York op zijn mooist vroeg in de ochtend, vlak voor en gedurende de zonsopkomst en in de avond. Vlak voor of tijdens zonsondergang. Maar natuurlijk kun je als stadsfotograaf ook 's nachts helemaal los gaan in deze stad, beter bekend als 'the City that never sleeps'.

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Antelope Canyon

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Trolltunga

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: De Serengeti

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Sólheimasandur

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Kaapstad

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Bali

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Grand Canyon

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Kolmanskop

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco