DIGIFOTO neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Ljubljana, Slovenië

Christel de Wolff 273 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in Ljubljana, Slovenië.

Ljubljana heeft  in de laatste paar decennia een enorme gedaantewisseling ondergaan. Ze groeide uit van onderdeel van Joegoslavië tot een moderne hoofdstad van Slovenië.  In de buitenwijken van de stad kom je nog veel nalatenschap van het socialisme tegen, maar het centrum is enorm opgeknapt, is kleurrijk en straalt levendigheid uit.

 

 

 

De kleine stad is bescheiden, maar je kunt je er prima vermaken. Bezoek de burcht van Ljubljana op de heuvel boven de stad. Je kunt met de lift, maar als je sportief ingesteld bent is het veel leuker om via de steile weggetjes naar boven te wandelen. Nog meer prachtige uitzichten vind je aan de rivier. De stad wordt in tweeën gedeeld door de Ljubljanica. Aan de oostelijke oever vind je het oude gedeelte van de stad dat dateert uit de middeleeuwen. Aan de andere kant vind je een moderner gedeelte.

Hoe maak je de beste foto's in Ljubljana?

Ljubljana moet nog een beetje ontdekt worden als toeristische bestemming. Dat kan in je voordeel werken. Anders dan in andere hoofdsteden is het er niet enorm druk. De pleinen van Ljubljana zoals Presernov trg is een aanrader om te bezoeken met de fotocamera. Aan het plein staan prachtige gebouwen zoals het Urbancgebouw en de Centrale Apotheek. Rondom het plein bevinden zich autovrije winkelstraten die zich uitstekend lenen voor mooie foto's. Ook 's avonds kan je geluk niet op. De meeste gebouwen en bruggen worden namelijk sfeervol verlicht als de zon onder is gegaan. 

 

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Tibet
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Dubai
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Havana, Cuba
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Mumbai, India
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Londen, Engeland

 

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt om foto's te maken? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel