DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Kaapstad

Remco Stunnenberg 1392 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in het Zuid Afrikaanse Kaapstad.

Kaapstad, bijgenaamd de Moederstad, is de hoofdplaats van de provincie West-Kaap en is het wetgevend centrum van Zuid Afrika. De stad maakt deel uit van de gemeente Kaapstad, die ruim drie miljoen inwoners telt. Dankzij de prachtige natuur en de bijzondere ligging aan de voet van de beroemde Tafelberg is Kaapstad een populaire internationale bestemming. Zeker ook voor fotografen.  

Hoe maak je daar de beste foto?

Er zijn weinig steden in de wereld waar de lucht zo mooi kan opkleuren als in Kaapstad. De stad leent zich dan ook bij uitstek voor fotografie tijdens zonsopkomst en zonsondergang. Met name de prachtige stranden en natuurlijk de Tafelberg werpen zich hier als gewillige onderwerpen aan je voeten.

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Antelope Canyon

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Trolltunga

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: De Serengeti

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Sólheimasandur

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.


 
afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco