DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: de Lofoten

Redactie DIGIFO... 1360 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje op de Lofoten.

De Lofoten is rap op weg om één van de populairste fotolocaties ter wereld te worden. Deze archipel, bestaande uit ongeveer 80 verschillende eilanden, ligt ver boven de poolcirkel en is het toneel van bijzondere landschappen. Veel van de eilandjes zijn slechts een enkele kilometers breed maar bestaan desondanks voor bergen die ruim 1000 meter omhoog torenen. Koppel dit prachtige landschap aan de waanzinnige luchten die je alleen in de arctische gebieden kan aanschouwen en de relatief goede bereikbaarheid en je hebt een fantastische locatie om prachtige foto's te kunnen maken.

Lofoten Frans Schutten ©  – geüpload in onze Lezersgallery

Jessica Jongeneel Jessica Jongeneel ©  – geüpload in onze Lezersgallery

Lofoten Sjoerd van de Wal ©  – geüpload in onze Lezersgallery

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Antelope Canyon
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Trolltunga 
Lees ook: 
De mooiste fotolocaties ter wereld: De Serengeti 
Lees ook: 
De mooiste fotolocaties ter wereld: Sólheimasandur

Hoe maak je daar de beste foto?

Hoewel het in de zomer waarschijnlijk het best vertoeven is op de Lofoten, is dit niet per se het beste moment om foto's te maken. In de maanden juli en augustus gaat de zon namelijk niet onder, waardoor je mooie fotomomenten als het gouden- en blauwe uur mist. Wil je echt prachtige foto's maken, bezoek de archipel dan in het vroege voorjaar of in de herfst. Zo ben je verzekerd van spectaculaire luchten, is het niet onmenselijk koud en kan je misschien wel het Noorderlicht vastleggen.

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie