DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties: Santorini, Griekenland

Christel de Wolff 1015 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we je mee naar Santorini, Griekenland

Sneeuw is leuk, maar ben je het nu al zat? Droom dan weg bij de fotolocatie van deze week: Santorini. Het prachtige Griekse vulkanische eiland omringd door de Middelandse Zee. Het ligt ten noorden van Kreta en bestaat feitelijk uit zes eilanden die zijn ontstaan na uitbarstingen van de vulkaan in het midden. 

Santorini is een ongelofelijk populaire plek voor toeristen, maar toch vinden we dat je het een keer gezien moet hebben. Pas je wel aan op de drukte. Fotografeer het liefst vroeg op de dag of in de avond, dan zal je ervaren dat het een stuk rustiger is dan overdag. Tenzij je juist de drukte in beeld wil brengen natuurlijk! Bezoek dan de toeristische trekpleisters, de stad Akrotiri, de archeologische vindplaats van het oude Thera, en het spectaculaire landschap in het algemeen, met de rotspartijen in verschillende kleuren die in contrast staan met de iconische witte huisjes met blauwe daken. 

Lees ook: De mooiste fotolocaties: Salzburg, Oostenrijk
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Lofoten, Noorwegen
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Helsinki, Finland
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Rotterdam, Nederland
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Patagonië, Chili

Hoe maak je de mooiste foto's van Santorini?

Santorini is, zoals je waarschijnlijk al verwacht, het perfecte decor voor een zonsondergang. Wees er wel op tijd bij, je bent nooit alleen op deze fotolocatie én je wilt wel een mooie plek kunnen uitzoeken. Ook zul je getuige zijn van meerdere huwelijksaanzoeken. Gebruik deze taferelen in je foto voor een romantisch effect!  

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel