DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties: Brugge, België

Redactie DIGIFO... 4880 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in Brugge.

Brugge is een prachtige middeleeuwse stad in het noordwesten van België dat sinds 2000 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het stadje staat bekend als goed geconserveerde historische stad met veel cultureel erfgoed, waarvan veel in gebouwd, verfraaid of gerestaureerd in de neogotische stijl. Denk bijvoorbeeld aan de gebouwen langs de Grote Markt en de Onze-Lieve-Vrouwenkerk.

Brugge Boudewijn De Busschere ©  – geüpload in onze Lezersgallery

Brugge jean-philippe lazou ©  – geüpload in onze Lezersgallery

Lees ook: De mooiste fotolocaties: Antelope Canyon
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Trolltunga 
Lees ook: 
De mooiste fotolocaties: De Serengeti 
Lees ook: 
De mooiste fotolocaties: Sólheimasandur

Hoe maak je daar de beste foto?

Deze historische stad laat zich heel mooi in het najaar en in de winter fotograferen, doordat de schemer in deze tijd van het jaar vroeg inzet. Doordat het buiten mooi donkerblauw wordt en er langzaam oranje-gloeiende lampen aangaan krijgt de stad een mooie warme rijke kleur en als er in de winter een sneeuwbui de stad heeft gepasseerd kan Brugge er helemaal uitzien als een waar sprookje.

Wil je een bijzonder evenement fotograferen, bezoek de stad dan tijdens hemelvaart. Dan vindt de jaarlijkse Heilig Bloedprocessie plaats, een religieuze optocht waarbij het Heilige Bloed van Jezus Christus wordt geëerd. Fascinerende taferelen gegarandeerd.

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie