Zeer uitgebreide inkjet thuisprinter voor veeleisende gebruikers

HP Envy Photo 7830 - All-in-One

Remco Stunnenberg 1082 0
Ben jij een intensieve thuisgebruiker en op zoek naar een printer die snel print én automatisch kan scannen? In dat geval is de HP Envy Photo 7830 -All-In-One fotoprinter een perfecte keus. Wij hadden deze printer enige tijd in gebruik en kunnen daar kort over zijn: een geweldige alles kunner.

De HP ENVY Photo 7830 All-in-One is een zeer uitgebreide inkjet thuisprinter voor veeleisende gebruikers. Dankzij de automatische documentinvoer hoef je niet handmatig papier in te voeren. Sluit je printer aan via de netwerkkabel of gebruik wifi om de printer in je netwerk te delen en te printen vanaf elk apparaat. Maar je kunt ook een usb stick of externe harde schijf aansluiten om direct documenten en foto's te printen. Via het 6,75 centimeter kleuren touchscreen stel je direct de instellingen naar eigen smaak in. Heeft jouw Android smartphone of tablet NFC? Houd deze dan dicht bij de printer om een printopdracht te sturen. Wil je papier besparen? Schakel dan dubbelzijdig printen in en de printer bedrukt automatisch beide zijden van je papier.

Snelle jongen

De HP Envy Photo 7830 -All-In-One fotoprinter behoort bovendien bij de snellere jongens van de klas. Zo drukt hij 15 pagina's per minuut af in zwart-wit. Scannen doet hij tot wel 35 pagina's achter elkaar door de automatische documentinvoer. De printer is bovendien erg makkelijk in te stellen en te verbinden met je mobiele apparaat. Dit doe je als gezegd via het 2,65-inch (6,75-cm) kleurentouchscreen, vergelijkbaar met het screen van je smartphone. En, veel belangrijker nog, deze alles kunner print mooie, scherpe foto's met natuurlijke en heldere kleuren. Via het kleurentouchscreen kies je je formaat: pasfoto, portefeuillefoto of volledige pagina. Dit dankt de HP Envy Photo 7830 -All-In-One fotoprinter aan zijn krachtige all-in-one functionaliteit. Foto's printen vanuit social media, de cloud en de filmrolgalerie in je camera gaat sneller en eenvoudiger dan ooit.


HP Instant Ink

Dankzij de ingebouwde HP Instant Ink, jouw eigen, persoonlijke inkt-assistent, bespaar je jezelf bovendien tijd én geld. Met dank aan deze tool weet HP exact wanneer jouw printer nieuwe inkt nodig heeft. Hij bestelt namelijk zelf automatisch de juiste cartridges. HP stuurt je vervolgens nieuwe inkt cartridges toe nog voordat jouw oude inkt op is. Zo kom je dus nooit voor een nare verrassing te staan; lege cartridges juist op het moment suprême. Je oude cartridges kun je makkelijk aan HP terugsturen. Deze service is overigens facultatief. Je hoeft er geen gebruik van te maken én je kunt de service ook altijd weer stopzetten.


Naast de andere aangehaalde zaken is ook de draadloze verbinding een pré. In een handomdraai is de printer geconfigureerd met Wifi waarna het printen kan beginnen. De dual-band Wifi zorgt voor een betrouwbare verbinding met stabiele prestaties. Door de invoer van een SD- of USB-kaart kun je bovendien snel je foto's bekijken, bewerken én printen. Verder kun je met deze alleskunner kopiëren, scannen en, jawel, faxen. De speciale papierladen waarover deze printer beschikt stemmen automatisch de printinstellingen af op het papiertype.

De pluspunten van de HP ENVY Photo 7830 All-in-One op een rij

+ Dankzij de hoge afdrukresolutie van 4.800 dpi bij 1.200 dpi print je gedetailleerde foto's.
+ Dankzij de automatische documentinvoer (ADF) scan en kopieer je een stapel documenten in plaats van dat je pagina's een voor een in moet voeren.
+ In de fotopapierlade bewaar je fotopapier apart van vellen geschikt voor tekstprints.
+ Houd je Android mobiel dichtbij de printer en druk draadloos af door ondersteuning van NFC.
+ Print foto's rechtstreeks vanaf een SD kaartje via de geheugenkaartlezer.
+ Meld je na aankoop aan voor HP Instant Ink. Vanaf 2,99 per maand zit je nooit meer zonder inkt.

Conclusie

Heeft deze printer helemaal geen nadelen? Jawel, als gevolg van het feit dat de uitvoerlade uitsteekt, is deze printer bepaald niet compact. Bovendien is hij met een adviesprijs van €150,- ook best aan de prijs. Verder kunnen wij alleen maar beamen wat HP zelf over deze printer zegt: de HP Envy Photo 7830 All-in-One is de meest productieve printer voor thuis.

Specificaties HP ENVY Photo 7830 All-in-One

Adviesprijs €150,-
Type printer All-in-one
Afdruktechnologie Inkjet
RAM-geheugen 256 MB
Afdrukken Maximaal papierformaat A4
Maximale afdrukresolutie 4800 x 1200
Afdruksnelheid zwart-wit 15 ppm
Afdruksnelheid kleur 10 ppm
Automatisch dubbelzijdig afdrukken Ja
Scannerfunctie Ja
Automatische documentinvoer (ADF) Ja
Maximaal papierformaat ADF A4
Scansnelheid zwart-wit 8 ppm
Scanformaat A4
Maximaal scanformaat A4 (21 x 29,7 cm)
Kleurdiepte 256 bpp
Maximale scanresolutie 1200 x 1200

Beoordeling

Kwaliteit 8
Bediening 9
Snelheid 8
Prijs / kwaliteit 7


 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco