Australië van boven

De abstracte luchtfotografie van Scott McCook

Redactie DIGIFO... 1259 0
De ontwikkeling van drones gaat vliegensvlug. Deze kleine machines kunnen steeds makkelijker zware camera's tillen en langer vliegen, waardoor het steeds makkelijker wordt om foto's van een bijzonder perspectief te maken. Drones zijn echter nog niet goed genoeg voor de foto's die Scott McCook wil maken, dus voor zijn foto's stapt regelmatig in het vliegtuig.

Het landschap dat je in Australië vindt, vindt je nergens anders op de wereld. Scott McCook woont in Perth en stapt met enige regelmaat  in het vliegtuig richting de 'outback' in waar hij bijzondere luchtfoto's maakt, die regelrecht uit een science-fiction film lijken te komen.

Narnia by Scott McCook on 500px.com

Vessel by Scott McCook on 500px.com

Lone Soldier by Scott McCook on 500px.com

Intergalactic by Scott McCook on 500px.com

Phoenix by Scott McCook on 500px.com

Portal by Scott McCook on 500px.com

Tree Of Life by Scott McCook on 500px.com

Earth & Water by Scott McCook on 500px.com

Scott McCook

Scott McCook is een Australische landschapsfotograaf met een liefde voor luchtfotografie. Hoewel hij veel van zijn foto's in Australië maakt reist hij ook de hele wereld over om mooie foto's te maken. Omdat hij de kwaliteit van drone-camera's niet goed genoeg vindt, stapt hij regelmatig met een middenformaatcamera in een klein vliegtuigje om bijzondere luchtfoto's te maken.

Kijk voor meer werk van Scott McCook op zijn Instagram-pagina.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie